Psst tandenborstel ruilen?

Mooie lach. Goed poetsen met een elektrische tandenborstel. Maar wat moet je doen als deze kapot gaat en je wil consuminderen door een buy nothing new year.

Waar niemand aan denkt bij het aangaan van een buy nothing new year

Op dringend advies van mijn tandarts poets ik elektrisch. Dus vervloekte ik mijn challenge toen ik op dag 13 al te maken kreeg met een laf trilletje. Hoe kan ik nog 353 dagen naar mijn zin blijven poetsen zonder meteen een nieuwe Oral-B te kopen? Want repareren van zo’n tandenborstel (en vele andere elektrische apparaten) is namelijk nog niet zo makkelijk.

Electric (b)rush

Grappig genoeg ben ik niet de enige die zich druk maakt over zijn electric (b)rush. Het BNN-VARA programma Groen Licht was mij voor en heeft verhaal gehaald bij Braun Oral-B. Waarom kunnen die dingen niet gewoon gerepareerd worden? Een lang verhaal over waterdicht design en een batterij die niet los mag trillen. Een knap stukje onderzoeksjournalistiek, want het bleek niet helemaal waar. Er is wel degelijk één model die je wel kunt repareren. Maar te laat: dat model heb ik toen niet gekocht.

Alles voor een glimlach

Alles voor een glimlach moeten mijn kringloop-vriendinnen op Instagram hebben gedacht. Want uiteindelijk komt de oplossing uit die hoek. Hoewel ik weinig tips verwachtte over een oersaaie tandenborstel, zette ik het probleem toch even in een story. Onderschat ‘the power of the crowd’ niet. Want binnen no-time kreeg ik geweldige raad en hoefde ik dus mijn joker niet in te zetten. (Want opzich mag ik van mezelf voor verzorgings- en gezondheidsproducten een uitzondering maken). Maar dat doet ik natuurlijk liever niet. The game is on!

Door mijn Insta-maten kwam ik erachter dat -zoals alles in het leven- ook elektrische tandenborstels tweedehands op Marktplaats staan :). Wel is ‘algemeen bekend’ (wist jij het, wist ik het?) dat de batterij na ongeveer drie jaar gebruiken slechter wordt. Dus even goed doorvragen bij het kopen, anders zit je nog steeds met hetzelfde probleem. Waarschijnlijk had ik alles kunnen voorkomen door de batterij niet altijd helemaal leeg te maken. Had ik dit maar drie jaar eerder geweten…. Zucht.

Wil je met me ruilen?

De leukste reactie kreeg ik van een volger die met mij wilde ruilen. Ze had een elektrische tandenborstel, gebruikte het niet en wilde graag een leuke ruildeal maken. Gewoon omdat ze van ruilen houdt en zelf liever met een bamboe borstel poetst. We hebben een top ruildeal gemaakt: zij tweedehands kidskleding, ik de borstel. I like!

Photo credits: Oleg Magni, Pexels.

3 gedachten over “Psst tandenborstel ruilen?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s