Guys & dolls met lang haar opgelet: deze lifehack ligt voor het oprapen

Zerowaste tip voor lang haar: haarelastiekjes liggen voor het oprapen op straat.

Een jaar lang niets nieuws kopen. Dat is mijn challenge voor 2020. Op dag zes van het nieuwe jaar liep ik al tegen een probleem aan: mijn haarelastiekjes zijn op. En toen ontdekte ik dat de oplossing op straat ligt. Heb jij deze lifehack al ontdekt?

#buynothingnewyear maakt een mens creatief πŸ˜‰

Ik mag niets nieuws kopen, maar plannen om mijn lange weelderige bos af te knippen heb ik ook niet. Dus vroeg ik op Instagram naar een oplossing voor mijn schaarste aan haarelastiekje. En daar kwam een ongewoon idee uit waar ik heel even aan moest wennen, maar wat een grote hit blijkt. En meerdere kringloopzusters hadden dezelfde fantastische tip: raap ze op van straat en was ze in een sok!

Je ziet het pas als je het doorhebt

Met de tip in mijn achterhoofd fietste ik zeven kilometer (in het donker!) van werk naar mijn huis. De vangst: twee elastiekjes. De volgende ochtend ging mijn zoektocht verder. In tegenovergestelde richting legde ik dezelfde route af. Wat denk je? Hoppa weer drie elastiekjes! Ik sta helemaal AAN! En fietsen van/naar werk was nog nooit zo leuk!

Smetvrees? Dan zijn deze budgettips voor jou

Vind je dit een beetje te ver gaan? Er kwamen meer tips binnen om aan nieuwe elastiekjes te komen zonder nieuw te kopen.

  • Panty afknippen (Hoe leuk, dat deed ik als kind ook!)
  • DIY: van een elastiekje en stofje zelf een elastiek naaien
  • Naar de kringloopwinkel
  • Langharige collega’s, vrienden, familie vragen
  • Toch je haar afknippen (één challenge per keer please!)

Jouw ongewone bespaartips?

Heb jij een leuke of ongewone tip waardoor je nieuwkoop van een alledaags product voorkomt? Mail of DM mij dan vooral @thegreenlist.nl! Alle tips zijn welkom om elkaar op goeie ideeΓ«n te brengen.

Photo credits: Anderson Miranda.

3 gedachten over “Guys & dolls met lang haar opgelet: deze lifehack ligt voor het oprapen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s