3 voordelen van ‘buy nothing new life’ op vakantie

Duurzaam op vakantie. Voordelen van een buy nothing new year.

Op vakantie met een buy nothing new year is best een uitdaging. Zeker in een stad waar alles toch draait om consumeren en kopen. En toch heb ik op dag 2 in Bangkok al drie voordelen kunnen ontdekken!

Niets nieuws lopen is wel lekker duidelijk

Ik weet niet hoe het met jou zit. Maar als ik op vakantie recht in een marktje loop, ben ik toch afgeleid. Ook al is het een tourist trap, ik wil dan toch even neuzen. De keuze om niets nieuws te kopen geeft rust in mijn hoofd. Ik kan super makkelijk dit soort gelegenheden skippen en het scheelt me daarbij een hoop gesmeek van mijn zoontje ‘Mam, mam, mam, mag ik een cadeau?’.

Nog nooit zo licht gereisd

Normaal ga ik vlak voor mijn vakantie altijd nog wel even naar een winkel. Nog even dat ene ding kopen, want wel fijn om bij je te hebben voor het geval dat… Dit jaar sloeg ik dit ritueel over. Hoewel ik natuurlijk wel een joker heb voor gezondheids- en verzorgingsproducten ben ik door mijn challenge ook voor die spullen veel meer pickie geworden. Ik ging nog nooit zo licht op vakantie!

Herontdekken wat ik allemaal al heb

Normaal was altijd het credo bij ons thuis: ‘Joh, wat we missen, kopen we daar wel’. En dat wil ik nou net proberen te voorkomen met mijn challenge ;). Nu had ik altijd al een vrij knappe paklijst, maar dit jaar probeer ik het echt naar een nieuw niveau te tillen. Zo heb ik bijvoorbeeld onze hele zolder omgekeerd op zoek naar dat donut-opblaaskussen omdat ik weet dat mijn zoontje op de strandbestemming een plastic dobberding moet en zal hebben. Dit keer verras ik hem dus met die vergeten donut van zolder.

Vliegen zonder vliegschaamte. (Hoe) lukt dat nog? Bekijk ook meer over CO2-uitstoot compenseren van je vlucht.

Photo credits: Nappy, Pexels.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s