Temptation island: 4 x waarom ‘buy nothing new year’ op vakantie zwaar is

Duurzaam reizen en niets nieuws kopen.

Op vakantie gaan. Is dat nou makkelijker of moeilijker voor een buy notning new challenge. Beide is mijn bevinding. Er zijn van die dagen dat je niets nodig hebt behalve zon, zee en strand en je dus fluitend de dag doorkomt. Maar er zijn zeker ook momenten en gelegenheden dat je denkt: OMG waar ben ik aan begonnen!

Het moment dat je ontdekt dat je spullen thuis bent vergeten

Het favoriete MP3-spelertje van mijn zoontje bijvoorbeeld en een wereldstekker. Hoe kon ik die nou vergeten. Super verleidelijk om meteen even een nieuwe te kopen voor een appel en een ei op een Thais martkje. Zonder challenge hadden we dat sowieso gedaan denk ik. Nu zochten we een andere oplossing: het downloaden van luisterboekjes op mijn telefoon. Niet ideaal, want ik was steeds mijn telefoon kwijt of ik liep met een lege batterij. Maar ook geen ramp. En die wereldstekker hebben we gelukkig helemaal niet nodig. Anders hadden we het proberen te lenen bij hotels.

Dingen die kapot gaan op reis

Eén van onze USBC-kabels van onze smartphone ging kapot. En de Vans gympen van mijn zoontje bleken te klein. De schoenen zijn geen probleem: want met zijn sandaaltjes redden we het prima. Over dat kabeltje: we kregen hier wel meteen een impuls om een nieuwe te kopen, ‘want twee kabels om tegelijk op te laden is wel zo handig’. Ook niet aan toegegeven en het is niet ideaal, maar het gaat prima samen met één kabel. Hopelijk redden we het de hele reis zo ermee zodat ik in Nederland een tweedehandsje ergens kan scoren, want de tweede kabel ziet er ook niet heel puik meer uit.

De verleiding van onze favoriete vakantiebezigheid: neuzen in winkels

Ik heb zoveel leuke kleding gezien. Allemaal helemaal niet nodig. Maar toch leuk en goedkoop. Zonder challenge had ik zeker miminaal één kek tropisch shirt gekocht. Nu heb ik mijn craving ingezet voor het vinden van een tropisch shirt voor mijn man: zijn eerste kleding aankoop dit jaar omdat ik hem toch wel aansteek met mijn challenge ;). Misschien dat ik ‘m wel een keer ongevraagd ga lenen op een mooie dag….

Bekijk wat mijn man vindt van mijn challenge.

Mam, mag ik een cadeau?

Mijn zoontje heeft last van het pavlov-effect. Dankzij ons. Dat was wel een eye opener. Zodra hij een marktje ziet of ruikt, vraagt hij: ‘Mag ik een cadeau?’. Ook als wij hem complimenteren met iets, vraagt hij bijna standaard: ‘Krijg ik hiervoor een prijs?’. Dit gaf mij wel weer opnieuw het inzicht hoe makkelijk wij op vakantie voorheen iets kochten. Geen grote dingen, maar toch wel vaak een kleinigheidje van een paar cent om ‘je zo lief bent geweest’, ‘het een zware reisdag was’ of tien andere kulredenen. Ik was hierop voorbereid en heb daarom extra speelgoed als ‘verrassing’ meegenomen en deze vakantie gaan er iets meer ijsjes in dan normaal ;).

Ook heef zoonlief haarfijn door dat hij bij mij niets meer kan halen, dus probeert hij het bij mijn man of bij mij door te zeggen ‘Dit is echt tweedehands, dit kun je gewoon kopen’.

Bekijk ook: reizen zonder vliegschaamte, lukt dat nog?

Photo credits: Bryan Martinez, Pexels.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s