Ik ga op vakantie en neem mee… zomerkleding voor paar piek

Goedkope tweedehands zomerjurkjes koop je in de kringloopwinkel.

Kringloopgeluk: 6 zomeroutfits voor minder dan 20 euro

Op Facebook lees ik regelmatig wanhopige oproepen van meiden die voor hun vakantie op zoek zijn naar toffe zomerjurkjes voor een prikkie. Hun noodkreet is vaak nóg groter als zij buiten het seizoen naar de zon gaan. Pssst… In de kringloopwinkel is het altijd zomer en kun je het hele jaar door voor zomerspul terecht. Het bewijs zie je nu: de parels die ik er scoorde in de winter notabene.

Het is altijd zomer in de kringloopwinkel

Voor minder dan twintig euro heb ik een hele nieuwe garderobe kunnen inslaan. Ik heb er in mijn hele leven nog nooit zo zomers uitgezien. In waanzinnige vintage items en in mooie merken zoals French Connection en SUPERTRASH vladder ik de zomer door. Mijn vriendinnen denken dat ik een dikke werkbonus heb gehad. Maar niets is minder waar. Al die merken liggen voor een paar euro in mijn favoriete kringloopwinkels.

Kijk zelf maar: zomerkleding voor prikkie

Sweetheart Valentijnspakje: 5 euro

Was ik even helemaal ‘on topic’ deze Valentijnsdag in Thailand met mijn geweldige kusjes- en hartjespak van Kringloop Naarden. Opgedoken in de rekken van de kerstwinkel daar. Het bewijs dat je niet naar maten moet kijken als je gaat kringlopen, want dan had ik dit pakske (maat 40) zeker laten hangen met mijn 36/38.

Blue Lagoon jurkje van SUPERTRASH: 7 euro

Beetje een goor verhaal is dit wel: gekocht in december in Kringloop Amstelveen met een eigenaardige bruine vlek. Maar met een beetje ossengalzeep en een knap wasprogramma, weer helemaal als nieuw. Zit geweldig, ook een parel voor naar het werk met de warme dagen. (Vlekkentips nodig? Lees dan verder!)

Hippie look: 1 euro

Een saai (oud) zwart broekje nieuw leven ingeblazen met dit vrolijke shirt van Kringloop Amstelveen voor 1 euro. Het is mij nog steeds niet duidelijk of het een dames of een herenmaat ‘small’ is. Maar ik ben er helemaal blij mee.

Beach bride: gratis

Dit schatje heb ik gekregen van een vriendin omdat er een bandje kapot was gegaan. Bandje door schoonmoeder laten fixen voor deze prinses.

Jurkje zonder zorgen: 2 euro

Van die vakantiejurkjes waar je wel in kunt wonen, die je te pas en te onpas even snel aantrekt. Om te ontbijten, om een boodschap te doen of om snel aan te schieten omdat je de zonsondergang en je pina colada op het strand niet wil missen met je vrienden. Ooit gekocht in een Australische kringloopwinkel op Manly Beach voor 3 euro. Ja ja, een jurk met een verhaal dus ;).

‘She has it all’ dress: 4 euro

Koningsdag 2019. Op de rommelmarkt gescoord. In de kou halfbakken gepast. Maar blijkt echt een succesjurk. Ze zit heerlijk, staat feestelijk, krijgt veel complimentjes en ze doet het ook goed op werk (met een knalroze vestje).

Bekijk ook mijn blogpost over de kringloopwinkel: zo vind je hier waanzinnige kleding voor een prikkie.

Bekijk ook mijn blogpost met vlekkentips.

Tips?

Heb jij een gouden tip: een tweedehandswinkel waar iedereen naartoe moet, een fantastische tweedehandsmarkt waar jij altijd schatten vandaan trekt, een knusse ruilbeurs of een ander lief initiatief? Stuur mij dan een email of DM op Instagram: @thegreenlist.nl. Samen kunnen we de kringloopeconomie een boost geven.

Photo credits: Molly Champion. Pexels.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s