Search
Tweedehands designer kleding shoppen

De beste webshops voor tweedehands designer kleding en accessoires

Die ene vintage handtas van Chanel, een Rolex horloge die je niet meer vaak tegenkomt in een winkel of een bijzondere avondjurk van een beroemde Italiaanse ontwerper. In het tweedehands circuit kun je niet alleen koopjes vinden. Juist ook voor hele bijzondere tweedehands designer kleding en accessoires kun je er terecht. Waar kun je deze bijzondere exemplaren nog vinden?

Vintage designer kleding en accessoires neuzen

Het is de droom van elke tweedehands shopper dat je ooit op een dag thuiskomt met een tweedehands topstuk. Dat niemand het zag behalve jij, en dat je voor een paar piek een geweldige kringloopschat rijker werd die bij thuiskomst duizenden euro’s (of meer) waard bleek te zijn. Heel soms duikt er nog weleens een verhaal op in de media, vaak gaat het om kunstwerken uit een kringloop die achteraf van een beroemde kunstenaar bleken te zijn zoals Jan die een beroemd kunstwerk vond in een kringloopwinkel in Wallonië of deze Amerikaanse die voor vier dollar een lijst scoorde met een schilderij dat tonnen waard bleek te zijn.

Het zal je maar gebeuren dat je zoiets tegen het lijf loopt. Maar eerlijk, het vinden van een échte kringloopparel is zeldzaam. Tegenwoordig weten mensen heel goed wat ze verkopen en ook bij kringloopwinkels zijn ze ervaren met het prijzen van de spullen. Ervan uitgaande dat je niet zoveel geluk hebt als Jan of die Amerikaanse met haar schilderijlijst, zal je die schat niet zomaar vinden. Maar tweedehands parels zijn er nog wel, alleen meestal voor een iets andere prijs dan die paar euro waar jij op hoopte. Waar moet je zijn voor het vinden van tweedehands designer kleding en accessoires? We zetten het voor je op een rijtje: de webshops voor het vinden van vintage designer kleding en accessoires!

Tweedehands design voor een prikkie

Wij kennen trouwens wel degelijk toffe Jan-achtige verhalen via onze Instagram-community. Juist met/over vintage designer kleding! Modeliefhebbers en meiden/dames met een (Vinted) shop die wel degelijk kostbare schatten vinden voor een spotprijs. Wat wij van hen weten, is dat zij juist wél kiezen om op zoek te gaan naar tweedehands designer kleding in de ‘gewone’ kanalen zoals Marktplaats, Vinted, Etsy, rommelmarkten en kringloopwinkels. Met hun neus voor design en kwaliteit vinden ze parels bij ‘gewone’ verkopers die niet (goed) doorhebben wat ze verkopen mooie dingen. Dus het kán wel, als je er verstand van hebt. Zoek je nog een hobby die geld op kan leveren, dan kun je die neus misschien trainen.

Webshops voor het kopen van tweedehands designer kleding

Er zijn ook webshops en marktplaatsen die helemaal draaien om het kopen – en trouwens ook verkopen – van designer spullen. Dus ben je op zoek naar iets speciaals, wil je van iets speciaals af of vind je het gewoon heerlijk om te surfen door al die mooie spullen: we nemen een aantal webshops en marktplaatsen voor tweedehands designer kleding met je door. Wat is het verschil tussen een webshop en marktplaats? Bij een webshop koop je direct van een winkel en bij een marktplaats koop je van (particuliere) verkopers die hun items aanbieden op sites, zoals Vinted en Marktplaats ook werken.

Belangrijk: let goed op wat de totaalprijs van je parel wordt, want soms komen er nog verzendkosten en invoerrechten bij. En ook kunnen de retourvoorwaarden per platform verschillen!

  • The Next Closet: héél veel toffe tweedehands kleding van particuliere verkopers in één app. Allemaal net even wat specialer dan wat je doorgaans op Vinted vindt, want het draait om designer merken. We beginnen met The Next Closet omdat dit een Nederlandse tip is in het rijtje, het is een Nederlands platform. Een geruststellend gevoel: je koopt van geverifieerde verkopers, advertenties worden door The Next Closet op kwaliteit en echtheid beoordeeld voordat het gepubliceerd wordt.
  • The Collectives Amsterdam: nog een pareltje van eigen bodem. Bij The Collectives kun je online of op afspraak designer kleding huren of kopen. The Collectives Amsterdam verkoopt (en verhuurt) uit eigen collectie, maar particulieren kunnen ook via het platform hun kledingparels aanbieden.
  • Vestiaire Collective: alle designer labels onder één dakje. Bij Vestiaire Collective koop je designer kleding en accessoires van particuliere verkopers. Fijn: alle verkochte spullen worden eerst naar Vestiaire gestuurd voor een check op echtheid. Pas daarna ontvang jij het als koper. Leuk detail is dat modebedrijf Kering (moedermaatschappij van Gucci, Alexander McQueen, Balenciaga, Saint Laurent en Bottega Veneta) een aandeel heeft in het bedrijf.
  • The Real Real: luxe tweedehands shoppen met een handige app. Ook bij Real Real worden alle verkochte items gecheckt door experts voor ze het naar je opsturen.
  • 1stDibs: naar eigen zeggen dé toonaangevende marktplaats voor buitengewoon design die ‘de magie van de vlooienmarkt in Parijs vervangt’. Kleding, sieraden, horloges, maar ook kunst en meubels vind je hier onder één dak. Je koopt van de beste verkopers en galerieën, want deze worden met zorg geselecteerd of toegelaten.
  • Depop: the place to be voor mensen met een unieke smaak. Hier vind je bijzondere tweedehands kledingstukken die passen bij verschillende subculturen. Het is hierdoor breder dan klassieke designer items. Neem maar eens een kijkje, dan snap je de vibe. De items worden verkocht door particuliere verkopers.
  • Prlved: marktplaats (met app) voor het kopen en verkopen van tweedehands designer mode en vintage mode. Deze site is in Duitsland (land van oprichting) bekend onder de naam Mädchenflohmarkt.
  • Shrimpton Couture: vintage designer jurken die zo uit een Hollywood film zouden kunnen komen. Noem een film of een periode en ze hebben die jurk. Dit is echt een webshop, dus geen marktplaats door particuliere verkopers zoals de vorige tips.
  • Dora Maar: een online winkel met héél veel luxe tweedehands fashion. Kleding, schoenen, handtassen, noem maar op. Ook dit is dus een webshop.
  • What goes around comes around: we vallen een beetje in herhaling, maar ook dit is een online winkel (geen marktplaats) met heel veel pracht.
  • Rebag: zoals de naam doet vermoeden kun je hier hele bijzondere tassen vinden, maar deze webshop verkoopt daarnaast nog veel meer mooie spullen zoals tweedehands designer kleding, accessoires, sieraden, horloges en schoenen.

Jouw favoriete winkel voor tweedehands designer kleding?

Hopelijk heb je door dit lijstje weer een paar toffe nieuwe adresjes ontdekt. Over adresjes gesproken… Ken je een leuke winkel in Nederland die (online) vintage of tweedehands designer kleding en/of accessoires verkoopt? Laat het vooral weten! We zouden het heel leuk vinden om ook een lijstje op te stellen met de beste winkels van Nederland die een bezoekje waard zijn. De contactbuttons vind je onderaan deze pagina!

Meer duurzame fashiontips van thegreenlist.nl

Bronnen: Harpers Bazaar, Vogue. Photo credits Pexels: hoofdbeeld: Michael Burrows (links), Julia Malushko (midden) & Leeloo The First (rechts), overig: cottonbro studio (rood pak), EVG Kowalievska (schoenen), Dmitry Zvolskiy (sieraad).

Share

Saskia Sampimon-Versneij

Saskia Sampimon-Versneij

Oprichter van thegreenlist.nl. Haar doel: zoveel mogelijk mensen enthousiast maken voor een duurzamer leven. Sas schreef ook hét duurzame lifestyle boek NIKS NIEUWS.
Saskia Sampimon-Versneij

Saskia Sampimon-Versneij

Oprichter van thegreenlist.nl. Haar doel: zoveel mogelijk mensen enthousiast maken voor een duurzamer leven. Sas schreef ook hét duurzame lifestyle boek NIKS NIEUWS.

gerelateerde artikelen

HEB JE EEN TOF IDEE OF ZIN IN MEER GROENERE INSPIRATIE?

Zo kun je thegreenlist.nl volgen of met ons in contact komen:

Schrijf je in voor de groenere nieuwsbrief!

Ontvang meer duurzame inspiratie, groene tips en exclusieve aanbiedingen rechtstreeks in je inbox

VOLG @THEGREENLIST.NL

Dit artikel bevat mogelijk affiliate linkjes. Dit betekent dat thegreenlist.nl een kleine commissie ontvangt als je via deze link iets koopt, meestal is dat tussen de 3% en 10%. Een win-win situatie: jij krijgt een directe link naar mooie duurzame producten én je steunt met je aankoop ons uitzoekwerk – waar we het liefst nog heel lang mee doorgaan. Wij linken alleen naar producten en sites waar we fan van zijn of achter staan.

Schrijf je in voor de groenere nieuwsbrief!

Wil je geen artikelen en nieuwtjes missen van thegreenlist.nl, een kijkje achter de schermen krijgen en altijd op de hoogte blijven van groene voordeeltjes en winacties? Schrijf je dan in voor de maandelijkse nieuwsbrief: