Beste vintage (web)shops volgens deze stijlkoningin

Queen of style deelt haar black book

Kringloopzus Annemarie is hoofdredacteur van Enfait.nl en stylist. Een vrouw met gevoel voor smaak dus. Deze queen of style wil speciaal voor The Green List haar vintage black book delen. YES! Waar haalt zij die jaloersmakende teddyjas vandaan? En waar doet ze het allemaal van: Chanel pumps, Louboutins, een marmeren salontafel, prachtige vintage vazen… Kom maar op dus met die tips.

Vintage schatten jagen: hobby die geld oplevert

Annemarie: “Tweedehands shoppen is voor mij een super eenvoudige en creatieve manier om een steentje bij te dragen aan een circulaire economie. De kledingindustrie is een van de meest vervuilende industrieën en wat is nou de moeite om te investeren in tijdloze kledingstukken of tweedehands parels? Iedereen kan het doen, want tweedehands items kosten vaak stukken minder dan nieuwe kleding. Van al het geld dat je bespaart, kun je af en toe ook iets heel moois of kostbaars kopen.”

Overigens koopt ze niet alleen tweedehands kleding, ook op het gebied van interieur is er heel wat moois te vinden. “Zo hebben wij een marmeren salontafel voor een prikkie op Marktplaats gescoord. Ik noem het super compenseren: aan de ene kant knappen wij gebruikte meubels op en aan de andere kant investeren we in designeritems die een leven lang bij ons blijven. En als we ergens op uitgekeken zijn, maken we er graag weer een ander blij mee.”

Vintage meubels van een mooie designer.
Vintage salontafel van Annemarie.

Black book van een designkenner

Annemarie woont nog niet zo lang in het Gooi, maar de beste adresjes weet ze met hulp van haar vriendinnen al snel te vinden. Ook online weet ze goed haar weg. Tromgeroffel… Dit is ‘m dan: haar black book: doe er je voordeel mee!

Een vintage bontjas en andere tweedehands designerkleding vind je hier.
Annemarie in waanzinnige jaloersmakende vintagejas van De Ruilhoek.

Beste vintage webshops

Met een kop thee en een deken op de bank op zoek naar de mooiste designerkleding. Annemarie doet niets liever. “Voor designer items ben ik uren zoet op websites.” Dit zijn haar favorietjes:

Vestiaire Collective: ‘een super nette online zaak. Wanneer je iets bestelt, krijg je een keurig pakketje thuis gestuurd. Echt een cadeautje! De prijzen variëren enorm, afhankelijk van het merk en de staat van het item’.

Rebelle: ‘de iets voordeligere online designer vintage. Hier vind je nog weleens parels voor een fijn prijsje’.

The Realreal: ‘heeft ook twee winkels, een in NY en een in LA. Hier werken de beste experts die designer spullen op echtheid controleren. Je betaalt nog wel tax bovenop de verkoopprijs en ik vind dat best forse bedragen bovenop een leuk koopje. Goedkoop is deze online winkel daarom niet’! 

Videdressing: ‘Franse webshop en is een bezoek waard voor de klassiekers!’

No27 Vintage Boutique Naarden Vesting

“Hier scoorde een vriendin laatst een prachtig paar klassieke Chanel pumps. Die hoop ik er nu ook te vinden.”

Bekijk NO27 Vintage Boutique.

KringloopCentrum Eemnes

“Hier stonden laatst een paar gloednieuwe Louboutins voor een geweldig zacht prijsje. Do I need to say more….”

Bekijk meer over dit kringloopcentrum.

(Webshop van) Ruilhoek Amsterdam

“Hoewel ik nu in het Gooi woon, rijd ik nog regelmatig terug naar Amsterdam. Daar zit de Ruilhoek. Een winkel waar ik al mijn tweedehands kleding inbreng en meestal gaat er nog meer mee naar huis. De jas op de foto komt er ook vandaan.”

Klinkt De Ruilhoek interessant? Bekijk dan ook de blogpost met kringloop-zuster Romee die ook fan is van deze winkel.

Volg De Ruilhoek ook op Instagram.
De Ruilhoek heeft dus ook een webshop. ***Whoop***

Benieuwd naar Annemarie? Volg haar dan op Instagram: @jesuisannemarie.

Tweedehands vazen van Annemarie.

Jouw preloved black book ook delen?

Te gek! Stuur mij dan een email of een DM @thegreenlist.nl. Samen kunnen we de kringloopeconomie een boost geven!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s