Kijktip: ook koningin Máxima is fan van de kringloopwinkel

De kracht van de kringloopwinkel, ook konigin Maxima is fan.

Dat blijkt uit de hartverwarmende documentairereeks ‘De kracht van de kringloopwinkel’ die je niet alleen in één ruk wil uitkijken, maar waarna je ook wil solliciteren bij een kringloopwinkel. Wat heeft onze koningin hiermee te maken?

De kracht van de kringloopwinkel

In het tv-programma volgen we een aantal parels van Kringloopwinkels en vooral de mensen erachter. In een Man bijt hond achtig stijltje leren we de mensen achter de winkels kennen. Allemaal mensen met een verhaal. Allemaal mensen die door hun kringloopwinkel weer de zin van het leven hebben (terug)gevonden. Een hartverwarmend en positef verhaal.

Máxima en haar jaloersmakend mooie upcycled tas

De dames en heren van het naaiatelier de Eksternest uit Amersfoort krijgen een grote rol toebedeeld tijdens de intocht van Koningsdag in Amersfoort (2019). Duurzaamheid is het thema van de intocht dus de kringloop van Amersfoort moet een rol hebben die dag. Zal het ze lukken om hun handgemaakte designtassen aan de koningin en haar dochters te geven? Spoiler alert: Maxima is groot fan van de kringloopwinkel en weet zelfs te vertellen dat één kringloopwinkel het energieverbruik van honderd huizen compenseert. Nu was ik al fan van onze koningin, maar nu kan ze helemaal niet meer stuk bij mij natuurlijk.

Kijken én aan de bak

De serie kijkt niet alleen heerlijk weg. Het biedt ook heel veel inspiratie om zelf aan de slag te gaan met ‘upscycling’ en een to do list van kringloopwinkels die je nog wil bezoeken dit jaar. Met stip op één: De Recycle Boulevard in Leeuwarden (een kringloophemel van 8.000 vierkante meter).

De kracht van de kringloopwinkel.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s