Twiggy d’r mascara is bijna op in ‘buy nothing new’ jaar

Duurzamer met make-up? Er zijn ook lifehacks om langer met make-up te doen.

Eco lifestyle: langer met make-up doen

Na mijn rouge is ook de bodem van mijn mascara in zicht. Voordat ik een joker inzet en ga onderzoeken welk eco make-up merk ik moet kopen, zoek ik naar slimme lifehacks om langer met mijn huidige mascara te doen. En verrek. Tal van dames op Insta hadden tips. Hoezo wist Γ­k dit niet?

Consuminderen: warm water om mascara langer te gebruiken

Geniale tip om langer met mascara te doen en zo te consuminderen. Mascara (de stick) in een beker warm water doen. De klontjes worden door de de verwarming van de stick vloeibaarder waardoor een ogenschijnlijk -leuke woordspeling- lege mascara toch nog best even meegaat. Deze tip heb ik meteen geprobeerd en het werkt echt!

Tip van minimalistische zus: ‘Mascara vermengen met druppeltje reinigingsmelk’

Tip van een minimalistische zus op Instagram. Mascara vermengen met een piepklein druppeltje reinigingsmelk waarmee je normaal je ogen afhaalt. Goed pompen met je borsteltje en je kunt weer even vooruit.

View this post on Instagram

De blosjes op mijn wangen zijn er weer hoor ☺! Sneeuwwitje d'r rouge was op 😱. En nu stond ik al helemaal in de startblokken om mijn joker 🀑 in te zetten. En op zoek te gaan naar een duurzaam make-up merk. Krijg ik toch weer raad van een kringloop-zus hier 😍. Gebruik je lippenstift als rouge πŸ’„. Zo hoef ik voorlopig toch niets nieuws te kopen πŸ’―. Link in bio πŸ‘‹ om meer te weten over deze #lifehack. Duurzame make-up tips zijn nog steeds welkom πŸ™. Want ik zie ook al de bodem van mijn mascara en foundation πŸ˜‰. Vandaag is het #internationalwomensday en in het kader van 'empowered women empower women' wil ik even kwijt dat ik heel dankbaar ben voor alle vrouwen die mij eindeloos helpen met duurzame raad πŸ™‹β€β™€οΈπŸ™‹πŸ»β€β™€οΈπŸ™‹πŸΌβ€β™€οΈπŸ™‹πŸ½β€β™€οΈπŸ™‹πŸΎβ€β™€οΈπŸ™‹πŸΏβ€β™€οΈ. BEDANKT en fijne zondag 🌈. . . #2020wehaveplenty #buynothingnew #buynothingnewyear #consuminderen #buynothingnewlife #niksnieuws #notbuyingnew #volgdetrotsemoeder #momlife #discoverunder5k #duurzaam #duurzaamleven #bewust #bewustleven #duurzametip #groenleven #savetheplanet #groen #milieu #lowwaste #internationalevrouwendag #womensday #womensday2020 #duurzamemakeup #duurzamecosmetica #empoweringwomen #empoweringwomen

A post shared by By Sas β€’ 1 jaar niks nieuws ♻️ (@thegreenlist.nl) on

Let op: duurzaam leven Γ©n lief zijn voor je ogen!

Schiet niet te veel door met je duurzame drive en voorkom een ooginfectie ten alle tijden. Mascara is na openen drie tot zes maanden houdbaar.

Duurzame tip?

Heb je ook een duurzame eco tip die de hele wereld moet weten? Stuur mij een email of DM op Instagram: @thegreenlist.nl.

Bekijk ook de lifehack die ik onlangs geleerd heb voor wanneer je blush bijna op is.

Bekijk ook hoe je duurzamer (en langer) met zonnebrand kunt doen.

Generatiekloof of Twiggy gemist?

Dit is Twiggy en zo krijg je haar ogen.

Photo credits: Gabriela Guerino, Pexels.com.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s