Zo pak je het aan: tweedehands cadeaus voor jarige kids

Frank wordt vijf jaar in de coronacrisis. Zo kun je leuke tweedehands kindercadeaus scoren voor weinig geld.

Met deze tips bespaar je zo honderd euro (of meer)

Hoe geef je een waanzinnig cadeau aan een jarig kind? En hoe pak je het aan als je graag voor tweedehands kiest, bijvoorbeeld uit duurzaam- of budgetmotief. Mijn zoon werd onlangs vijf en aangezien ik in een ‘buy nothing new year’ zit, deel ik met veel plezier mijn tips. Doe er ook je voordeel mee :).

Kies één klaptstuk als tweedehands cadeau

De versierde fiets, de glijbaan in de tuin, de pop en haar kinderwagen of in ons geval de digitale (vlog) camera van Toy Story. We hebben het over het klapstuk van de verjaardag. Het cadeau waar de jarige niet vanaf kan blijven. Bepaal vooraf minimaal één kwalitatief tweedehands cadeau en ga daar specifiek naar opzoek. Het meeste succes heb ik altijd op Marktplaats. Het risico met tweedehands is ook dat je te veel rommel koopt. Maak dus vooraf een masterplan en ga dan gericht op zoek.

Verwendnest dóór tweedehands?

Ik vind het belangrijk dat mijn zoontje de waarde van spullen kent. Ook al tik ik complete Legobouwwerken voor vijf euro op de kop. Het is dan niet de bedoeling dat hij er meteen tien dan krijgt. Dit blijft een winkelwaarde hebben van minimaal 200-300 euro en dat vind ik te veel. Dus toen ik een feestelijke schoenendoos vulde met tweedehands Lego, heb ik bewust een aantal creaties achter de hand gehouden voor een ander feestje.

Geen moeilijke moeder en laat je verrassen

En dan begint het leukste gedeelte van de jacht. De verrassingen die ik in de kringloopwinkel voor een paar piek tref. Of in mijn geval dit keer op de zolder van een oude vriendin. Hier grasduinde ik naar spellen zoals Rolit, Doolhof en een hele set Beyblades.

Gouden tip: kom je veel meer cadeaus tegen dan je eigenlijk wil geven? Neem alles toch mee voor de andere kinderpartijtjes dit jaar of mijlpalen zoals behalen van zwemdiploma, de feestdagen, etc. Onze zolder heeft altijd een voorraad ;).

Check vooraf of het speelgoed werkt en compleet is

Een grote teleurstelling: de Lego-auto is niet compleet, het spel doet het niet, de batterijen zijn leeg of ontbreken helemaal. Dat wil je echt niet! Check daarom altijd voordat je een tweedehands cadeau inpakt of het helemaal goed is. En doe dit dus niet pas op de laatste avond ;).

Pak het tweedehands cadeau waanzinnig in

Drie Lego-bouwsels in een schoenendoos spelen minder tot de verbeelding als drie Lego-bouwsels in een grote nieuwe verpakking met een plaatje erop. Ook hiervoor heb ik een oplossing: namelijk feestelijk inpakken!

Oproep aan alle recycle-ouders!

Mijn doel is om nog meer ouders te inspireren om vaker tweedehands te kopen voor kinderverjaardagen. Sowieso voor de eigen kinderen, maar ook op kinderverjaardagen en -partijtjes van anderen. Bekijk hier mijn oproep.

Benieuwd hoe je honderd(en euro’s kunt besparen aan een kinderverjaardag? Bekijk dan mijn blogpost met cadeautips.

Met tweedehands cadeaus maak je een kinderverjaardagen waanzinnig leuk. Het is duurzaam en je bespaart veel geld. Wij willen niet meer anders.

Heb je ook een waanzinnige tweedehands tip? Laat het mij weten en stuur een email of DM op Instagram: @thegreenlist.nl.

Bekijk meer over mijn challenge.

Photo credits: Eileen lamb, Pexels.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s