VAKANTIE IN TWENTE: Overnachten onder de sterren in een eco tiny house

Sterrenverblijf in prachtige natuur van Twente

Gastblog van Mariska Verstappen van www.inspectorgreen.nl

Dit is echt een item voor op je bucketlist: slapen onder de sterren! Pak je spullen maar en laat je paspoort vooral thuis, want deze fantastische ervaring vindt plaats in Twente. Vanuit je bed turen naar een stralende sterrenhemel, gastblogger Mariska vertelt over haar ervaring in een sterrenkubus.

Ervaringen sparen: slapen in een ecologische sterrenkubus

Op het Twentse platteland vanuit je bed genieten van een prachtige sterrenhemel. Dat leek mij wel wat. En dus boekte ik samen met mijn vriend een mini-vakantie in een sterrenkubus bij Erfgoed Bossem. Op deze boerderij staan onder meer prachtige minimalistische kubushuisjes te vergelijken met een hotelkamer met tiny kitchen, maar met één giga groot verschil: je slaapt onder een glazen koepel. En omdat elk huisje is voorzien van een sterrenkijker kun je maximaal genieten van de sterrenhemel.

Over groen gesproken: dit ‘tiny house’ is volledig recyclebaar en mobiel en past daarom binnen ecotoerisme. Verder valt het me meteen op dat alle verzorgingsproducten in het huisje van een ecologisch merk zijn. I like!

Vakantie in Nederland middenin de natuur van Twente.
Geniet van de mooie natuur van Twente. Hier kun je logeren in tiny houses.
Logeren in een tiny house is een leuk uitje in eigen land.

Romantisch overnachten onder de sterren

De sterrenkubussen staan niet voor niets in Oost-Twente. Wist je dat dit een van de weinige plekken in Nederland is waar het écht nóg helemaal donker wordt? De accommodaties staan verspreid in de sterrentuin op een eeuwenoud boerenerf met veel charme. Hierdoor heb je veel privacy en rust om de sterrenhemel goed te aanschouwen. Vergeet bij je boeking niet een vuurkorf met hout te bestellen. Deze kun je dan gezellig aansteken zodra de zon ondergaat. De ideale plek om het boek over de planeten en sterren erbij te pakken (ligt voor je klaar in het huisje) en om voorbereidingen te treffen voor het hoogtepunt: sterren kijken! Hoe knus wil je het hebben? PS Vergeet marshmallows niet mee te nemen!

Het kijken met een sterrenkijker vraagt enige oefening en daarom adviseer ik om al in de middag even te gaan oefenen. Overigens is de sterrenhemel ook met het blote oog een prachtig spektakel.

TIP: Kom je écht voor de sterren? Dan is het aan te raden om voordat je boekt de helderheidvoorspellingen te checken. Wij hebben dit niet gedaan en ondanks de bewolking overdag (augustus) konden we ’s avonds genieten van de prachtige sterrenhemel!

Logeren in een tiny house: een ervaring!

Ontbijt op bed tijdens een vakantie in Twente. Je verblijft op een prachtige boerderij waarop tiny houses staan. Deze hebben een koepel boven het bed waardoor je 's nachts naar de sterren kunt kijken.

Omdat mijn vriend en ik in de coronatijd op vakantie gingen, zochten we een plek waar we zelf konden koken. Helemaal top dat de tiny houses ook zijn voorzien van tiny kitchens. Vergeet dus niet boodschappen mee te nemen. Het klinkt krap: koken en slapen op negen vierkante meter, maar het is ons prima bevallen! Het is indrukwekkend om te zien hoeveel er in een kleine ruimte past als je maar op een slimme manier omgaat met de ruimte. Een mens heeft eigenlijk toch maar weinig nodig.

’s Ochtends maakten wij gebruik van de ontbijtservice. Hier betaal je wel extra voor, maar ik kan deze ervaring écht iedereen aanraden. Een vers ontbijt wordt in een picknickmand voor de deur gezet, inclusief verse eieren die je zelf naar wens kunt bereiden in je tiny kitchen. Beetje jammer alleen dat ik uit enthousiasme mijn ei liet vallen, maar het maakte de ervaring zeker niet minder leuk. Bij mooi weer kun je buiten ontbijten.

Maak je sterrenverblijf nóg completer

  • Wil je jezelf helemaal in de watten laten leggen: Erfgoed Bossum biedt ook verschillende arrangementen aan inclusief diner (nu in je accommodatie gezien corona). Check de website wat er allemaal mogelijk is.
  • Maak een mooie wandeling in de omgeving. Ga lekker struinen langs het riviertje de Dinkel in het prachtige natuurgebied Lutterzand, over landgoed Singraven of door het unieke bronnengebied Springendal. Bij de receptie kun je een route ophalen.
  • De sterrenkubus is geschikt voor twee personen, maar er zijn ook leuke familie accommodaties beschikbaar op het Erfgoed.
  • Ongeveer 200 meter van het erfgoed bevindt zich Cosmos Sterrenwacht, een prachtig educatief centrum met grote telescoop en sfeervol planetarium, waar een enthousiast team van vrijwilligers bijzonder interessante rondleidingen verzorgt.
  • Maak een stadswandeling door het prachtige historische Oostmarsum.
  • Heb je de mogelijkheid om fietsen mee te nemen op je auto? Doen! De omgeving biedt ook mooie fietsroutes.
  • Neem je favoriete spelletjes en de nodige leesvoer mee, deze locatie leent zich daar helemaal voor. Er is ook een visvijver.

Gastblogger Mariska schrijft op haar eigen blogsite inspectorgreen.nl over genieten in de natuur en over hoe je een beetje liever kunt zijn voor de natuur!


OP VAKANTIE IN NEDERLAND: word gastblogger en schrijf de volgende blogpost over een mooie bestemming!

Heb je ook een ultieme tip voor een vakantie in eigen land? Of woon je op een fantastische plek? Dan nodig ik je uit om een gastblog te schrijven! In ruil hiervoor krijg je van mij een eco logeerbox van Zustainabox met allemaal leuke groene cadeautjes t.w.v. 39,95 euro om ook van huis lekker duurzaam bezig te blijven. Lijkt dit je leuk? Stuur mij dan een e-mail of DM op Instagram: @thegreenlist.nl.

Volg het aanmeten van mijn beoogde groene lifestyle en ontdekkingstocht door Nederland op Instagram:

Photo credits: Mariska Verstappen & Willem van Walderveen via Erfgoed Bossum.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s