GELDERLAND MET KIDS: buitenspelen op natuurcamping Lolotte

Camping Lolotte is een charmante natuurcamping voor gezinnen waar kinderen leren over de natuur.

Gastblog van Mascha Bongenaar van duurzamekeuzes.com

De ideale vakantie met kinderen: boek een vakantie naar een natuurcamping waar buitenspelen de belangrijkste attractie is. Gastblogger Mascha vertelt over haar geweldige ervaring bij populaire natuurcamping Lolotte waar alles draait om buitenspelen en de natuur ontdekken. ‘De Achterhoek is prachtig!’

Geweldige vakantie in Gelderland!

Toen we in 2018 voor het eerst hoorden van Camping Lolotte in Neede (Gelderland) boekten we meteen een plekje voor hun eerste seizoen. We gingen voor het eerst kamperen met de tent met drie kinderen van (toen) 6, 4 en 1,5 jaar. Mijn man en ik zijn ervaren kampeerders, maar we kampeerden nog niet eerder met de drie jongens. Daarom kozen we voor een camping in Nederland, lekker dichtbij huis. We kiezen graag voor een relatief kleine camping, met genoeg te doen voor de kinderen, maar zonder K3-kinderdisco ;-). Op Lolotte we hadden de geweldigste vakantie! Daarom besloten we in 2019 gewoon nog een weekje te gaan.

Natuurcamping Lolotte: voor Γ©chte kampeerders en glamping-gasten

Natuurcamping Lolotte is een prachtige natuurcamping in de Achterhoek geschikt voor het hele gezin.

Camping Lolotte ligt op de grens van Gelderland en Overijssel in de Achterhoek. Lolotte noemt zichzelf met recht een natuurcamping. Lolotte heeft alle moeite gedaan om de camping zo natuurlijk mogelijk te houden. Dat betekent ruim opgezette campingplaatsen op grote velden met een speeltoestel en/of zandbak. De velden zijn omringd door veel bomen en struiken en midden op de camping ligt een grote speelvijver. Elke camping heeft een eigen stookplaats voor heerlijke lange (zomer)avonden.

De camping is autovrij (sinds 2020), dus kinderen hebben alle ruimte. Verwacht hier geen animatieteam dat je kinderen van ’s ochtends tot ’s avonds vermaakt met voorgekauwde poespas. Op camping Lolotte mag je kind zelf op avontuur. En voor wie de kampeerervaring in iet meer luxe wil: dan bieden de houten huisjes ‘La Lo Lotte’ uitkomst.

Kindercamping: heerlijk buitenspelen op de modderspeelplaats

Camping Lolotte is een echte kindercamping. Het heeft vooral heel veel ruimte om te spelen. We staan op een veld met gezinnen met kinderen in dezelfde leeftijdscategorie. Daardoor vinden onze jongens snel aansluiting bij andere kinderen op het veld. Meteen na aankomst spelen onze jongens al met nieuwe campingvriendjes. Wat hebben ze het heerlijk; ze bouwen zandkastelen, fietsen rondjes op de zandpaden, spelen verstoppertje en tikkertje in de bosjes en vermaken zich in het (onverwarmde) zwembad. En de parel van Lolotte: de modderspeelplaats, zorgt voor urenlang speelplezier met kliederen en aanmodderen. En ook voor ouders is het heerlijk buitenspelen. Wij bakken mee zandtaartjes, sprokkelen hout voor het kampvuur, lanterfanteren rond onze tent en zitten tot laat in de avond te borrelen rond het kampvuur met andere kampeerders. Wat een heerlijke speelplek voor ouders en kinderen!

Campingprogramma: ‘leren fikkie stoken’ en ‘kriebelbeestjes zoeken’

Naast de vrijheid om zelf te genieten, organiseert Camping Lolotte in de schoolvakanties ook bijna elke dag iets leuks voor kinderen. Tijdens onze vakantie doen we mee aan de workshop ‘leren fikkie stoken’, de ochtend ‘in de modder met je moeder’, en we gaan kriebelbeestjes zoeken met de boswachter in het bos, doen zeskamp over het campingterrein, en horen bedtijdverhaaltjes voor de kleintjes. We genieten verder van de wekelijkse aanschuiftafel, waar we de heerlijkste plantaardige en biologische gerechten eten. Wat een heerlijkheid om samen te komen met andere campinggasten aan lange tafels, en samen te genieten van het lekkere eten.

Kinder natuurcamping Lolotte: een fantastische manier om Nederland te ontdekken. LoLotte is een fantastische kindvriendelijke camping in Gelderland, De Achterhoek.
Natuurcamping Lolotte in de Achterhoek heeft aan zowel de ouders als de kinderen gedacht. Een fantastische gezinsvakantie als je van de natuur houdt.

De Achterhoek is prachtig!

Ook rondom Camping Lolotte is veel leuks te doen en zien. We tippen de leukste uitjes rondom camping Lolotte:

  • We wandelen over de Needse Berg naar het Needse Achterveld door een prachtig stuk Achterhoek; een prima afstand die ook te wandelen is met kinderen. Er zijn ook langere afstanden te wandelen, maar wij waren in Neede tijdens een hittegolf, dus hebben we dat gelaten.
  • Op een regenachtige dag maken we een rit met de historische stoomtrein tussen Haaksbergen en Boekelo. We zien de mooie omgeving en de jongens genieten van het treinritje, en het kleine Museum Buurtspoorweg.
  • We bezoeken het mooie kasteel Warmelo in Diepenheim, en maken een wandeling door de tuin er omheen. Onze jongens vergapen zich aan de prachtige zandsculpturen die er te zien waren.
  • Landgoed Erve Brooks is een absolute aanrader. Het avonturenpad en blote voetenpad, speelberg, museumboerderij en het pannekoekenrestaurant staan garant voor een heerlijke dag met hele gezin.
  • We bezoeken Het Land van Jan Klaassen in Braamt; een ouderwets gezellig familie-pretpark met speeltuinen binnen en buiten en poppenkastshows.

Camping Lolotte is, wat ons betreft, alles wat het belooft: een heerlijke natuurcamping waar buitenspelen de grootste attractie is. We hadden het heerlijk!

Kinderen leren alles over de natuur als ze meedoen aan de kinderacti

Gastblogger Mascha blogt en vlogt op haar blogsite duurzamekeuzes.com en Instagram over een duurzamer leven thuis. Ze biedt haar volgers inspiratie en tips voor het maken van duurzamere keuzes voor het hele gezin.


OP VAKANTIE IN NEDERLAND: word gastblogger en schrijf de volgende blogpost over een mooie bestemming!

Heb je ook een ultieme tip voor een vakantie in eigen land? Of woon je op een fantastische plek? Dan nodig ik je uit om een gastblog te schrijven! In ruil hiervoor krijg je van mij een eco logeerbox van Zustainabox met allemaal leuke groene cadeautjes t.w.v. 39,95 euro om ook van huis lekker duurzaam bezig te blijven. Lijkt dit je leuk? Stuur mij dan een e-mail of DM op Instagram: @thegreenlist.nl.

Volg het aanmeten van mijn beoogde groene lifestyle en ontdekkingstocht door Nederland op Instagram:

Photo credits: Mascha Bongenaar & Camping LoLotte.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s