Search
Vakantie in Domburg, Zeeland, met kinderen.

Zeeland met kids: doen tijdens een vakantie in Domburg

Een vakantie in Nederland kan heel tropisch aanvoelen. Tenminste, als je in de zomer naar Domburg in Zeeland gaat. Met de meeste zonuren en leukste strandtenten van het land is deze vakantiebestemming succes verzekerd. Hoewel Saskia met haar man de afspraak heeft om niet twee keer naar dezelfde vakantiebestemming te gaan, besloot ze dit keer wel om twee zomers achter elkaar in Domburg door te brengen. Zeeland met kids? Wij zeggen doen!

Zeeland met kinderen: de provincie met de meeste zonuren

Als ik aan Zeeland denk, dan denk ik aan een strandvakantie. De kans op slecht weer – Hoi Nederland – heeft ons daarom eerder ervan weerhouden om in Nederland op vakantie te gaan. Het waren mijn schoonouders die met het idee kwamen om naar Domburg te gaan. ‘Want Zeeland heeft altijd mooi weer.’ Oké, laten we het proberen. En we boften. Beide keren. Zelfs toen het in de rest van het land grijs was, trok het in Domburg open. En zo konden we twee keer genieten van een heerlijke vakantie aan zee. Pak die strandstoel maar in. Of niet, want je kunt er ook hele chille huren…

Het strand van Domburg

Het strand van Domburg vind ik één van de fijnste stranden van Nederland. Het is een groot en uitgestrekt strand dat plek biedt voor iedereen, op welk tijdstip van de dag je ook komt. Zelfs op een bloedhete dag konden wij midden op de dag nog twee strandbedjes en een parasol huren. Die vrijheid vind ik hét vakantiegevoel. Dat handdoekje moeten leggen vind ik namelijk he-le-maal niks.

Maar Domburg is wel een druk strand. Veel mensen, een speeltuin, leuke strandtenten. Daar moet je van houden. Als je meer op zoek bent naar een verlaten strand, dan adviseer ik je even een stukje door te rijden/fietsen bijvoorbeeld richting Westkapelle. Domburg staat bekend om de gezellige strandtenten en een boulevard die overgaat in een winkelstraat vol restaurants, boetiekjes en ijswinkels. Klinkt toeristisch. Is het ook. Maar Domburg heeft wel iets chiques en het voelt zeker niet massatoeristisch aan. In Domburg is een authentieke badplaats met mooie, oude karakteristieke huizen (voornamelijk laagbouw) en groene slingerstraatjes. Heb je nu een beeld?

Kindvriendelijke strandtenten en restaurants in Domburg

Je komt óók naar Domburg voor het eten. Er zijn zoveel toffe restaurantjes en vrolijke strandtenten. Al deze tips zijn naar mijn mening geschikt voor een bezoekje met (kleine) kinderen. Het lijstje hieronder is een selectie van onze favorieten, het kleine dorpje heeft nog véél meer te bieden. In het hoogseizoen is het slim om wel vooraf te reserveren.

  • Oaxaca (voorheen De Stenen Toko): dit is onze favoriete stek. Een grote strandtent met een groot terras dat uitkijkt op een speeltuin op het strand. Toen wij er waren, was er ook een beachbar en kon je in het zand op zitzakken genieten van de lekkerste mocktails & cocktails. Heb je geen zin in wining & dining? Ze hebben ook een snackbar & take-away.
  • De Oase: deze strandtent (met speelhoek) kijkt uit over het strand. Terwijl wij genoten van een wijntje, konden de kinderen heerlijk vliegeren op het strand (vliegeren wel na 19.00 uur).
  • Strand90: heeft ook een lekkere tropische vibe. Wij kwamen hier minder vaak omdat ze niet helemaal op onze route lagen.
  • De Visbar: zin in seafood na een ochtend of hele dag op het strand? Op steenworp afstand van het strand (in de dorpskern) zit dit fantastische restaurant. Heel gezellig voor oesters met een glas wijn of een uitgebreid diner. Kinderen zijn meer dan welkom en kunnen smullen van Fish & Chips.
  • Ook in de kern zit ons favoriete restaurant Markt Zes. Vanaf het terras kun je heerlijk naar mensen kijken die aan de overkant hun ijsje halen. Wij zijn fan van de borrelhapjes en Frank (6) is helemaal in zijn element in de speelkamer (met tv!). Handig: bij slecht weer krijgt het terras een overkapping.
  • By Juuls is ook een restaurant waar we graag vaker komen. Hoewel het écht als een avondje uit voelt, voelden we ons niet bezwaard dat we een kind mét iPad aan tafel hadden. De gerechten en wijnen zijn heerlijk en als het mooi weer is, kun je op het terras zitten en naar mensen turen.
  • De Bier en Melksalon is een oase van rust aan de rand van het dorp. Hier kun je naar mijn mening de lekkerste koffie van Domburg drinken en helemaal tot rust komen. In de prachtige binnentuin kun je genieten van een biologisch ontbijt of lunch met veel vega(n) opties. Ook aan de kinderen is gedacht met een speciaal kindermenu.
  • Als je in Domburg bent, moet je een ijsje eten. Ik denk dat iedereen er zo over denkt, want het piepkleine dorp telt drie ijswinkels en bij alle drie staat vrijwel altijd een rij. De keuze is reuze dus, maar dit is natuurlijk wel je kans om een ijsje met de smaak van Zeeuwse Bolussen te proeven.

Vakantie in Domburg: garnaaltjes vissen en ontbijten bij de Bier & Melksalon.

Leuk om met kinderen te doen in (en nabij) Domburg

Domburg heeft alles voor de perfecte strandvakantie en om culinair in de watten gelegd te worden. Maar de mooie badplaats heeft meer te bieden!

  • Domburg heeft een fantastisch zwembad met twee indrukwekkende glijbanen waar onze Frank het nog steeds over heeft. Dit zwembad is onderdeel van Roompot. Hiermee heb je meteen een tip voor een kindvriendelijk verblijf! Maar daar kom ik zo nog even op.
  • Je vakantie is niet af zonder een bezoekje aan het pittoreske Veere. Wandel door de straatjes, snuffel in de boetiekjes en geniet van het uitzicht. Wij combineerden het met een heerlijke lunch in de haven bij Brasserie Fine Veere (tip tip tip).
  • Koop vooraf een (tweedehands) vlieger! En als de kinderen groot genoeg zijn: overweeg een (tweedehands) bodyboard mee te nemen. Voor de allerkleinsten is het leuk om garnaaltjes te vissen. Netjes zijn te koop bij lokale ondernemers in het dorp. Wij hebben een hele fijne vlieger (tip)! Het is deze: HQ Fluxx 180.
  • Ben je wel een stadsmens? Dan moet je de kans pakken om het karakteristieke Middelburg te bezoeken.
  • Huur een fiets of neem er zelf een mee achterop de auto, want de omgeving van Domburg heeft fantastische fietsroutes. Het kan wel wat winderig zijn, dus voor de kleintjes is een zitje misschien wel fijner dan zelf fietsen.
  • Een dagje minder mooi weer en zoek je iets om te doen met kids? Dan kun je lekker hangen in het restaurant van Hof Poppendamme. De kinderen kunnen verdwalen in de grote binnenspeeltuin die helemaal van hout is gemaakt of ravotten in de natuurspeeltuin buiten.
  • Tip: rijd op de heen- of terugweg van je vakantie langs de Deltawerken en kijk dan even goed om je heen. Je kunt er ook een stop maken bij het Watersnoodmuseum als je er meer over wilt leren.

Links: een wandeling door het pittoreske Veere. Rechts: een mocktail bij een strandtent in Domburg.

Kindvriendelijke overnachten in (en nabij) Domburg

Domburg heeft tal van mogelijkheden om te overnachten. Het is dan ook een populaire strandbestemming zowel onder Nederlanders als onder Duitsers. Op tijd boeken is aan te raden. Ik geef je een aantal tips om je op weg te helpen:

  • Hof Domburg is het vakantiepark van Roompot op steenworp afstand van het strand en de gezellige dorpskern. De toegang tot het waanzinnige zwembad is voor ons de trekpleister. Om die reden hebben wij twee maal op rij gekozen voor een huisje op dit park.
  • Mijn droom is om een keer een week te verblijven in een strandhuisje. Dat kan ook in (en om) Domburg, maar ik ben schijnbaar niet de enige met deze vurige wens. Want toen ik in februari keek, was de hele zomer al volgeboekt. Dus voor deze tip geldt nog meer: vroeg boeken!
  • Huur een camper of een caravan en boek een staplaats bij een (boeren)camping in de buurt. In de omgeving van Domburg stikt het van de campings, dus voor elk type kampeerder is er wel wat wils. Wil je zelf met een camper of caravan eropuit? Die kun je ook huren!
  • In Domburg centrum zitten een aantal hotels op toplocaties, zoals Badhotel Domburg, Strandhotel Domburg en Stayokay Domburg. Ook kom je veel huisjes en appartementen tegen met ’te huur’ bordjes. Via Google (Maps) vind je snel tal van beschikbare hotels, guesthouses, bed & breakfasts en particuliere vakantiewoningen. Eigenlijk alles in en rondom de dorpskern is een A-locatie. Succes met zoeken en boeken!

Meer tips voor een vakantie in Nederland

Photo credits: thegreenlist.nl.

Share

Saskia Sampimon-Versneij

Saskia Sampimon-Versneij

Oprichter van thegreenlist.nl. Haar doel: zoveel mogelijk mensen enthousiast maken voor een duurzamer leven. Sas schreef ook hét duurzame lifestyle boek NIKS NIEUWS.
Saskia Sampimon-Versneij

Saskia Sampimon-Versneij

Oprichter van thegreenlist.nl. Haar doel: zoveel mogelijk mensen enthousiast maken voor een duurzamer leven. Sas schreef ook hét duurzame lifestyle boek NIKS NIEUWS.

gerelateerde artikelen

Heb je een vraag of een leuke duurzame tip?

Neem gerust contact op!

Stuur gerust een e-mail of DM op Instagram.
Via deze kanalen kun je thegreenlist.nl volgen of in contact komen:

Schrijf je in voor de groenere nieuwsbrief

Ontvang meer duurzame inspiratie, groene tips en exclusieve aanbiedingen rechtstreeks in je inbox

VOLG @THEGREENLIST.NL

Dit artikel bevat mogelijk affiliate linkjes. Dit betekent dat thegreenlist.nl een kleine commissie ontvangt als je via deze link iets koopt, meestal is dat tussen de 3% en 10%. Een win-win situatie: jij krijgt een directe link naar mooie duurzame producten én je steunt met je aankoop ons uitzoekwerk – waar we het liefst nog heel lang mee doorgaan. Wij linken alleen naar producten en sites waar we fan van zijn of achter staan.

Schrijf je in voor de groenere nieuwsbrief!

Wil je geen artikelen en nieuwtjes missen van thegreenlist.nl, een kijkje achter de schermen krijgen en altijd op de hoogte blijven van groene voordeeltjes en winacties? Schrijf je dan in voor de maandelijkse nieuwsbrief: