SIMPEL VEGA(N): Massaman curry recept met biologische linzen, aardappels en restjes

Door plantaardig(er) te eten kun je een flinke stap maken met verduurzamen.

Plantaardig(er) eten wordt makkie met dit kindvriendelijke curry-gerecht

Voorbereiding: 15 minuten / koken: 30 minuten

Curry’s zijn voor mij de sleutel naar een plantaardiger dieet: waanzinnig lekker, makkelijk om te maken, bomvol vitaminen én zelfs mijn man juicht deze vega én vaak zelfs vegan-maaltijden toe. En daarom experimenteer ik hiermee in de keuken. In deze reeks deel ik de lekkerste vega & vegan curry-gerechten.

Deze vega(n) massaman curry is een perfecte maaltijd voor iedereen die graag plantaardig(er) wil eten, maar niet lang in de keuken wil staan. En had ik al gezegd dat het ook een budgetrecept is en dat je er ongeveer elke (rest)groente erin kwijt kunt? Er is nóg iets bijzonders aan dit gerecht: door de zachte smaak kunnen kinderen voor de verandering wél mee-eten.

Bij groene lifestyle hoort plantaardig(er) dieet

Bij het aanmeten van mijn groene lifestyle zonder spruitjeslucht hoort natuurlijk ook een duurzamer dieet. Als ik ons gezin in een hokje moet plaatsen dan vallen wij onder de flexitariërs – waarbij ik iets meer aan de vegakant zit dan mijn man en zoonlief ;). Mijn duurzame missie brengt mij dus ook vaker in de keuken. Hier doe ik onderzoek naar makkelijke vegetarische & vegan gerechten waar ook mijn man blijf van wordt. En toen kwam ik al snel bij curry’s terecht. Mijn man en ik zijn er dol op en met een aantal basisingrediënten die ik altijd in huis heb kan het bijna niet mislukken. Dat kan ik weten omdat koken niet écht in mijn genen zit. Dus als bij mij slaagt, dan kan iedereen dit maken.

Plantaardiger eten gaat een stuk makkelijker sinds ik curry's heb ontdekt. Naast smaakvol en gezond, kan ik hier al mijn geredde restgroenten in kwijt van Too Good To Go. Sindskort koop ik ook mijn linzen biologisch via de online supermarkt Kazidomi.

Budget koken: biologische linzen curry met aardappels en restgroenten

Deze linzen-curry smaakt nog lekkerder nu ik weet dat de biologische linzen uit Turkije komen van een b-corp bedrijf gerund door een vrouw. Hoe ik dit weet? Omdat ik sinds kort regelmatig online boodschappen doe bij Kazidomi. Elk product in deze webshop wordt gecheckt door een voedingsexpert en voorzien van handige tags. Wil je ook het gemak ervaren van duurzaam shoppen zonder dat je al het uitzoekwerk hoeft te doen? Lees dan snel verder, want ik heb dan twee interessante kortingscodes voor je om ook kennis te maken met het gemak van Kazidomi.

Terug naar het recept: wat ook zo makkelijk is, dat je er vrijwel elke groente in kwijt kunt. En aangezien wij fan zijn van groenteboxen van Too Good To go is dat een fijne bijkomstigheid.

Hieronder tref je het recept aan voor circa 4-5 personen:

Ingrediënten

 • 500 gram gedroogde rode linzen, bijvoorbeeld biologische koraal linzen van Kazidomi.nl
 • 2 blikken kokosmelk (2×400)
 • 1 ui
 • 2-4 knoflookteentjes
 • 3 centimeter gember
 • 2-3 eetlepels massaman curry, bijvoorbeeld van Koh Thai
 • 750 ml heet water
 • 2 bouillonblokjes
 • Circa 3-4 geschilde aardappels in stukjes (maak kleine stukjes, anders blijft de aardappel te hard)
 • 1 courgette
 • 1 aubergine
 • Scheutje olijfolie voor het bakken
 • Bijgerecht: rijst of flatbread
 • Optioneel: 4 limoenblaadjes (hebben wij standaard in de vriezer)

Optioneel als topping:

 • Een lepel (plantaardige) yoghurt als topping
 • Koriander
 • Munt
 • Peper of sambal

*Het mooie aan een curry-gerecht is dat je allerlei groente erin kwijt kunt. Dit keer bracht een groentebox van Too Good To Go mij onder andere aubergine en courgette Maar deze curry is ook hartstikke lekker met tomaat, zoete aardappel, wortel, (punt)paprika, spinazie, bloemkool, komkommer, broccoli, etc.

Bereidingswijze vegan curry

 1. Was, schil/pel en snijd alle groente en specerijen.)
 2. Fruit de ui, knoflook en gember kort in een grote pan.
 3. Giet de kokosmelk erbij.
 4. Kieper de gedroogde linzen & massaman curry-pasta erbij.
 5. Doe het hete water met bouillonblokjes erbij.
 6. Kieper de aardappels erbij en laat het 30 minuten pruttelen tot het een zachte brei is. Roer regelmatig, want linzen hebben de neiging om aan te koeken. Gebruik je meer harde groente zoals peen, gooi deze er ook al meteen bij. Winterpeen kook ik vaak zelfs nog 20 minuten voor voordat ik het erbij gooi.
 7. Gooi de zachte groente zoals aubergine en courgette pas op het laatst erbij en laat dit maximaal 10 minuten meepruttelen.
 8. Serveren met rijst, flatbread en vergeet de lekkere topings niet! Enjoy!
Biologische koraal linzen van een b-corp bedrijf uit Turkije. Sinds ik vaker boodschappen doe bij de online supermarkt Kazidomi weet ik zeker dat mijn ingrediënten duurzaam zijn.
Curry-gerechten zijn een echte aanrader als wil beginnen met een plantaardiger dieet.

Notities

 • Bespaar ruimte in de vriezer door het in zakjes in te vriezen.
 • Mijn man heeft een heerlijke flatbread-hack: hij grillt kant-en-klare tortilla-wraps enkele minuutjes in olijfolie en knoflook. Hij gebruikt hiervoor een grillpan.
Mijn man heeft een flatbread-hack: hij maakt de heerlijkste oosterse flatbread van kant-en-klare supermarkt wraps. En het kost je slechts vijf minuten.
Mijn man heeft een flatbread-hack: hij maakt de heerlijkste oosterse flatbread van kant-en-klare supermarkt wraps. En het kost je slechts vijf minuten.

Ook gezond boodschappen doen bij Kazidomi? Gebruik dan wel deze kortingscode

Smaakt dit naar meer en wil je zelf ervaren hoe gemakkelijk en fijn het is om bij Kazidomi boodschappen te doen? Dan heb ik twee kortingcodes voor je die je kunt gebruiken in de webshop:

 • Wil je een lidmaatschap afsluiten zodat je elke keer als je iets koopt éxtra korting op producten krijgt? Met de kortingscode GREENLIST20LID krijg je twintig euro korting op het afsluiten van een lidmaatschap. Het lidmaatschap bedraagt nu 80 euro per jaar. Dit kan interessant zijn als je van plan bent om minimaal drie keer meerdere dingen besluit te kopen. Word nu lid!
 • Zonder lidmaatschap boodschappen doen kan uiteraard ook. Je profiteert dan nog steeds van aantrekkelijke prijzen, (maar niet van de extra korting per product zoals het lidmaatschap wel biedt). Hiervoor heb ik een andere kortingscode! Met de code GREENLIST10 krijg je tien euro korting op je bestelling in de webshop*. Bekijk de webshop.

*Bij een bestelling van minimaal 49 euro + gratis verzending.

Bekijk ook deze blogpost: Gezond boodschappen doen zonder gedoe én met flinke korting!

Volg mijn zoektocht naar een groener leven zonder spruitjeslucht ook op Instagram:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s