WORKATION IN DRENTHE: meer natuur en avontuur in een ‘gewone’ week

Een vakantie in Drenthe is prachtig als je van de natuur houdt is er zoveel te beleven!

De mooiste wandelroutes van deze provincie op een rij!

Gastblog van Jolanda van Goor van kleinegroteavonturen.nl

Ben je de sleur van thuiswerken en thuiszijn helemaal zat? Gastblogger Jolanda vertelt over haar ‘lifehack’: verplaats je werkplek naar een nieuwe omgeving met veel natuur. Ze zwaaide haar gezin uit en hield een ‘workation’ in Drenthe en bracht zo avontuur in een doodgewone week.

Workation: juist met een gezinsleven is me-time belangrijk

Potje thee naast de laptop. De tuindeuren open. Uitzicht over het veld waar een roofvogel boven een bosje cirkelt. Een orkest aan vogeltjes zorgt voor wat achtergrondmuziek. Verder is er geen afleiding, geen was die even snel tussendoor moet, geen geklets tussendoor met mijn gezin. Heerlijk gefocust werk ik door en klap ik aan het einde van de middag met een goed gevoel mijn laptop dicht. Zo, tijd voor avontuur! Ik trek mijn schoenen aan en binnen vijf minuten wandel ik door het bos, langs vennetjes en voelt het als instant vakantie.

Je komt helemaal tot rust tijdens een vakantie in Drenthe, bijvoorbeeld in Huisje in het Veld, een prachtige accommodatie en uitvalsbasis als je van de natuur en wandelen houdt.

Huisje in het Veld: topplek voor een workation in Drenthe

Een midweek boekte ik bij Huisje in het Veld, een superfijne plek. Eigenaren Jelmer en Marjolein bouwden achter hun prachtige boerderij een vakantiehuis. Grenzend aan het Uffelter Binnenveld, op hun roze bank geniet ik van het uitzicht op de fruitbomen in de tuin en het natuurgebied. Het huisje is een fijne compacte ruimte met keuken, heerlijk bed en tafel allemaal in één ruimte. Er is zelfs een op maat gemaakte kast vol fijne boeken en spelletjes. Met een inrichting vol vrolijke kleuren en veel oog voor detail voel ik me er meteen thuis. Als gezin met kinderen zit je hier overigens ook goed, er is nog een extra slaapkamer met zelfgebouwd stapelbed.

Ultiem vrijheidsgevoel: na een werkdag de natuur in!

Thuis word ik na een werkdag toch snel opgeslokt door routineklusjes: boodschappen doen, koken, beetje opruimen, rommelen of hangen op de bank met mijn telefoon. Hier stop ik iets eerder met werken en begint er een nieuw deel van de dag: het ontdekken van nieuwe paadjes, nieuwe gebieden en uitgestrekte natuur waar ik niemand tegen kom. Ik geniet van de zon die langzaam lager staat en alles in een gouden namiddaglicht zet. Ik loop tussen het groene mos en voel me vrij, een blije kriebel in mijn buik en een totaal gevoel van ontspanning. Zo eenvoudig is het dus.

Een mooie accommodatie in Drenthe van Huisje in het Veld. Dit huisje heeft alles voor stellen en gezinnnen.
Een vakantie in Drenthe is ook een perfecte uitvalsbasis voor een workation: een weekje werken vanaf een andere locatie.

Op vakantie en ik neem mee… kliekjes uit de vriezer

Als ik na een lange wandeling met rozige wangen bij het huisje aankom, hoef ik niet te koken. Tweede lifehack: ik heb bij vertrek thuis een tas met kliekjes uit de vriezer meegenomen. Ik ben iemand die het zonde vind om eten weg te gooien, maar in de praktijk komt het er weinig terecht van mijn duurzame plannen om restjes uit de vriezer op te eten. Nu dus wel! Ik hoef het alleen maar op te warmen en geniet deze week van een lekkere curry, een pasta en burrito’s. En okay, ook een keertje gewoon van een pizza uit de supermarkt, wel een lekkere verse. Dat dan weer wel.

Wandelen naast het werken, de mooiste plekjes in de buurt

Dit stuk Drenthe is prachtig, ik vond het vooral opvallend hoe ongerept en uitgestrekt de natuur is op veel plekken. Mijn insteek van deze week was om het werken met de natuur te combineren. De natuur is immers altijd open. Ik heb een aantal fijne tips voor als je er zelf ook op uit wil trekken in Drenthe:

Drenthe staat bekend om de prachtige natuur.
Een mooie zonsondergang achter de weilanden van Drenthe.

Rondje BlauweMeer

Op een klein halfuurtje rijden van het huisje ligt het fotogenieke Blauwe Meer. Niet zo heel ongerept dit, zelfs op een doordeweekse dinsdag kwam ik op het strand een groepje jongeren tegen tegen met een muziekbox. De plek is wel heel magisch en bijzonder, het water in iedere bocht is een andere kleur blauw.

Op een klein half uurtje rijden van het huisje ligt het fotogenieke Blauwe Meer. Deze plek moet je gezien hebben als je op vakantie gaat in Drenthe.

Uffelter Binnenveld

Direct vanuit het huisje loop je de mooie natuurgebiedje Uffelter Binnenveld in. Enorm afwisselend met bos, oude bunkers en grafheuvels, watertjes en velden. Zelfs als je maar een klein uurtje hebt, kun je hier je hart ophalen.

Uffelter binnenland is een wandeltip in Drenthe: Enorm afwisselend met bos, oude bunkers en grafheuvels, watertjes en velden. Zelfs als je maar een klein uurtje hebt, kun je hier je hart ophalen.

Dagtocht Brandeveen & Groene Wissel Uffelte

Op mijn vrije woensdag maakte ik een langere tocht van veertien kilometer. Misschien wel een van de mooiste wandelingen die ik Nederland deed. Waar Nederland vol staat met bordjes, markeringen en hekken, liep ik hier voornamelijk door ongerepte natuur. De eerste twee uur kwam ik niemand tegen. En dan het Brandeveen, zo’n mooi meer. Wauw, ik was er stil van.

Dagtocht Brandeveen en Groene Wissel Uffelte. Misschien wel een van de mooiste wandelingen die ik Nederland deed. Waar Nederland vol staat met bordjes, markeringen en hekken, liep ik hier voornamelijk door ongerepte natuur. De eerste twee uur kwam ik niemand tegen. En dan het Brandeveen, zo’n mooi meer.

De Hunebedden bij het Holtingerveld

Als je aan Drenthe denkt, dan denk je aan hunebedden. Deze wilde ik dan ook niet missen. Op het Holtingerveld vind je er twee en daarnaast is dit een schitterend gebied voor lange en korte wandelingen. Ook de schaapskooi met honderden lammetjes bij de Toegangspoort Holtingerveld is leuk om langs te lopen.

Als je aan Drenthe denkt, dan denk je aan hunebedden. Deze wilde ik dan ook niet missen. Op het Holtingerveld vind je er twee en daarnaast is dit een schitterend gebied voor lange en korte wandelingen. Ook de schaapskooi met honderden lammetjes bij de Toegangspoort Holtingerveld is leuk om langs te lopen.

Ook zin in een weekje Huisje in het Veld?

Heb je inspiratie gekregen en wil je ook graag wandelen in Drenthe? Op de website van Huisje in het Veld kun je zien wat er nog beschikbaar is. Veel weekenden en schoolvakanties zijn al volgeboekt, maar als je net zoals ik voor een midweek kiest, dan zijn er best veel mogelijkheden. Anders kun je via Airbnb of natuurhuisje.nl ook bijzondere accommodaties vinden in het oosten van het land. En wist je dat Drenthe ook veel boomhutten heeft?

Jolanda is een echt buitenmens. Op haar eigen blogsite www.kleinegroteavonturen.nl deelt ze haar favoriete plekjes en wandelingen in eigen land. Ook deze mooie plek heeft ze nog uitgebreider beschreven.

Photo credits: Jolanda van Goor.

Een gedachte over “WORKATION IN DRENTHE: meer natuur en avontuur in een ‘gewone’ week

  1. Op de zevende dag fiets je bijna de hele route door Duitsland heen. Dit is niet het officiele Pieterpad dat je fietst, maar de weg is evengoed erg mooi. Het is een bosrijke omgeving met een paar kleine heuvels die prima omhoog te fietsen zijn. Terug in Nederland ben je niet langer in Gelderland maar in Drenthe. Je komt langs veel leuke, kleine dorpjes waar je kunt overnachten. Wij sliepen in Meppen. Camping Erve de Boemerang is absoluut een aanrader als je met de tent onderweg bent. Slaap je liever in een bed? Deze knusse cottages zijn een soort moderne trekkershut en dus heel geschikt tijdens het fietsen van het Pieterpad.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s