FLEVOLAND MET KIDS: festivalsfeer op pop-up camping de Wereld

Camping de Wereld is een luxe familie camping. Deze pop-up camping strijkt dit jaar neer in Zeewolde waar het goed toeven is met veel strandjes. De camping is luxe en biedt veel entertainment voor jong en oud.

Vakantie in de natuur met véél entertainment

Gastblog door Mieke de Kok

De wereld rondreizen zonder Nederland te verlaten. Het kan op pop-up Camping de Wereld. Slapen in een luxe ingerichte Indianentipi of een Mongoolse yurt (met echte bedden!) Van Kaapstad tot Milaan en van Sydney tot Bali. Het komt allemaal voorbij op deze camping waar je ook met een camper welkom bent. Gastblogger Mieke de Kok vertelt over haar ervaring.

Op vakantie in Nederland: een vakantie aan zee kan ook in Flevoland. Daar heb je ook prachtig water en hele leuke campings, zoals pop-up camping de Wereld met een festivalsfeertje en veel entertainment voor jong en oud.

Nederlandse glamping met festivalsfeertje

Een vakantie met kinderen en toch het festivalgevoel niet missen? Het kan op camping de Wereld.

Zoek je een mooie vakantiebestemming in Nederland en houd je wel van een gezellig festivalsfeertje? Dan is Camping de Wereld wellicht the place to be voor jou. Op deze camping is iedereen welkom en juist ook aan de luxe kampeerders is gedacht. Gastblogger Mieke de Kok is fan! En dat is niet zo gek aangezien haar man Diederik dit campingconcept zelf heeft bedacht! En uiteraard is ze daarom dit jaar weer van de partij.

En zoals een echte pop-up camping betaamt, is geen editie hetzelfde. Zo was de eerste editie vorig jaar in de bosrijke omgeving van Overasselt (Gelderland), maar dit jaar gaan we op reis naar het waterrijke Zeewolde (Flevoland)! Zodra je met een voet op het campingterrein staat voel je meteen een prettig festivalsfeertje. Niet vreemd aangezien deze camping is opgericht door creatieve breinen uit de festivalbranche.

Camping de Wereld: luxe familiecamping in Nederland

Camping de Wereld is een luxe familie camping waar je slaapt in kant-en-klare tipi's of yurts met een heerlijk bed.

De bedenkers hebben aan alle type vakantiegangers proberen te denken. Je hebt veel ruimte bij je tent om rustig op jezelf te zijn en je terug te trekken in je hangmat met een goed boek of een mooie podcast. Heb je behoefte aan meer reuring? Strijk dan neer op het terras bij de InfoBali, het bruisende hart van de camping. Hier kunnen gasten samen borrelen, een pubquiz spelen, luisteren naar een live optreden of kijken naar een theatervoorstelling.

Heb je behoefte aan wat selfcare en me-time? Dan zit je hier ook goed. Want op deze camping kun je ook een masseur of saunabezoek boeken of bubbelen in een hottub. En er is zelfs een kapper!

Alle wereldkeukens komen samen op de menukaart van camping de Wereld.

Een goede keuken maakt voor een vakantie pas echt compleet. Dus ook hieraan is gedacht! Helemaal passend bij het wereldconcept staan er elke dag wereldgerechten op de kaart. Kook je liever zelf: bij de tent eten kan uiteraard ook. Bij de plaatselijke bakker kun je vers brood bestellen voor het ontbijt en ook is er een wereldwinkel met streekproducten en voor (vergeten) boodschappen. 

Activiteiten op de camping

Er is nog veel meer te beleven op deze camping. Hieronder een greep uit de leuke dingen:

  • Uitleenhoek met boeken, speelgoed en spelletjes
  • Pingpongtafel
  • Sportmaterialen voor een potje voetbal of volleybal
  • Huurfietsen

Kindvriendelijke camping: ideaal voor ouders en kinderen

De silent disco is één van de leuke activiteiten die je op deze Nederlandse pop up camping kunt doen.

Je hoeft je echt geen minuut te vervelen op deze camping. Want er is iedere dag een uitgebreid programma voor jong en oud. Ook de line-up van aankomend seizoen is er eentje om naar uit te kijken met onder meer optredens van Bjorn van der Doelen, Lotte Walda, Tangarine, Anne Soldaat en Tim Knol. Het duo Dik & Pier vermaakt wekelijks kinderen met hun kleine, vrolijke, droevige, gekke maar ook serieuze liedjes. Voor kinderen zijn er gratis activiteiten zoals levend stratego, weerwolven en het dierengeluidenspel. Verder zijn er mogelijkheden om te klimmen en tokkelen, kanoën, (kruis)boogschieten en er is een bootcamp.

Je leest het: je kunt wel een weekje bijboeken. Er is echt zoveel te doen op deze mooie plek. En ik ben nog niet eens klaar. Elke week kun je meedoen aan een pubquiz, regelmatig worden er wijnproeverijen georganiseerd en je kunt dansen in de silent disco. Je creatieve ei kun je ook kwijt in diverse workshops zoals het klei-atelier, Circus-Instuif. Je kunt ook lekker gaan wandelen met een echte Wereldranger. Op zondag kun je shoppen op de Wereldmarkt en er is wekelijks (straat)theater, zoals op een echt festival.

Lekker luieren op Camping de Wereld.

Zomerse activiteiten in de omgeving van Zeewolde

Strandvakantie in Zeewolde

Genieten van de prachtige natuur in Flevoland, hier zijn prachtige stranden te vinden voor verkoeling.

Als we weer zo’n mooie zomer krijgen zoals vorig jaar, dan zitten we ook dit jaar op deze pop-up camping helemaal goed in de waterrijke polder.

  • Op loopafstand is er een zwemstrandje.
  • Ook in de buurt is het Erkemederstrand, dit het grootste strand van Zeewolde en Flevoland. Het strand is drie kilometer lang en wisselt af tussen gras en zand.
  • Het Woldstrand, dit zandstrand grenst aan Zeewolde. Op dit strand zijn verschillende zones: een algemeen strand, een jongerenstrand, een strand voor jonge gezinnen en een surfstrand.
  • En dan nog het Laakse strand, dit is het meest rustige strand. Een gedeelte van dit strand is gereserveerd voor naturisten.
  • Is alleen zwemmen jou iets te saai? Geen zorgen, Zeewolde is het walhalla voor watersporters. Van flyboarden en zeilen tot parasailing en suppen. Kortom, je kunt de omgeving op tal van bijzondere manieren ontdekken.

Ontdek de prachtige natuur van Flevoland

Zijn wandelen en fietsen ook jouw nieuwe Corona-hobby’s? Wij hebben de smaak in elk geval te pakken! En ook in Zeewolde is genoeg te ontdekken. Van een uitgestrekt polderlandschap, uitgebreide bosgebieden tot heerlijke strandjes. En wat dacht je van een rondje Wolderwijd? Lekker struinen in het grootste loosbos op klei, Hosterwold? Of van de groene oase van Flevoland, Harderbroek en Harderbos, met pril oerbos, ruige moerassen en vogelrijke plassen? Je kunt er met je kinderen op uit in het bos, via geocaching op zoek naar schatten, met blote voeten door de modder banjeren of een boerderij bezoeken. Maar er zijn ook natuurspeeltuinen en midgetgolfbanen in de buurt. In Zeewolde vind je verschillende fiets- en wandelroutes.

Op citytrip in Flevoland en Gelderland?

Genoeg natuur gezien? Bezoek dan een van de steden in de buurt! Bijvoorbeeld: Zeewolde, een stad van ‘puur plezier’. Uitgestrekte en bijzondere natuur, de strandjes, de gastvrijheid van de mensen, het dorpse karakter, de eerlijke producten en de vele sportmogelijkheden maken deze stad zo bijzonder. Harderwijk is een middeleeuwse Hanzestad. Hier geniet je van talloze historische bouwwerken, vele monumenten en bovendien zijn er een aantal indrukwekkende sterrenrestaurants. Nijkerk, een ‘stad vol smaak’. Van oudsher is Nijkerk een agrarische gemeente en in het moderne Nijkerk is lekker eten nog prominent aanwezig. De stad kent tal van lokale lekkernijen, zoals het ‘torenaartje’. Almere is de jongste stad van Nederland. De stad is iedere keer weer verrassend anders, maar nooit saai. Almere is een stad vol met hotspots tussen de moderne architectuur en in de natuur.

Dit is hoe een pop-up camping eruitziet.

Wat maakt deze familiecamping luxe?

Wat mij betreft al het bovenstaande, maar ik ben natuurlijk een beetje bevooroordeeld ;)! Wat ik heb gezien: kinderen verbinden en vermaken zich met alles wat er te doen is. Dit geeft de ouders lucht en ruimte voor zichzelf, want als de kinderen het naar hun zin hebben, is het voor de ouders ook echt vakantie. En wie herinnert zich niet de contacten die je vroeger tijdens een vakantie maakte? Maximale verbinding op anderhalve meter afstand in de buitenlucht! Ga je mee op Wereldreis?

“Iedereen is van de Wereld en de Wereld is van iedereen!”

Bekijk meer over pop-up camping de Wereld.


Mieke de Kok is schrijver en heeft een crush op fashion en festivals. Haar man ‘Diek’ is één van de bedenkers van pop-up camping De Wereld.


OP VAKANTIE IN NEDERLAND: word gastblogger en schrijf de volgende blogpost over een mooie bestemming!

Heb je ook een ultieme tip voor een vakantie in eigen land? Of woon je op een fantastische plek? Dan nodig ik je uit om een gastblog te schrijven! In ruil hiervoor krijg je van mij een eco logeerbox van Zustainabox met allemaal leuke groene cadeautjes t.w.v. 39,95 euro om ook van huis lekker duurzaam bezig te blijven. Lijkt dit je leuk? Stuur mij dan een e-mail of DM op Instagram: @thegreenlist.nl.

Volg het aanmeten van mijn beoogde groene lifestyle en ontdekkingstocht door Nederland op Instagram:

Photo credits: Camping de Wereld, Mieke de Kok, Jolienk1 (Pixababy).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s