Search
Boerenbed Hoeve Meijer

BoerenBed op de Veluwe: ideale weekend break met kids

Hoog op de wensenlijst van Saskia stond de Veluwe ontdekken met het gezin. En dus koos ze voor BoerenBed als kindvriendelijke uitvalbasis van dit tripje. Maak je klaar voor alle toffe tips en ervaringen voor een heerlijke weekendje weg in eigen land met een hoog Zuid-Europees vakantiegevoel – als je een beetje geluk hebt met het weer tenminste. Zo niet, dan hebben we ook tips. Kortom, je hoeft je niet te vervelen!

Nationaal Park De Hoge Veluwe ontdekken met kinderen

In samenwerking met BoerenBed

Met een missie om Nederland te ontdekken kan een tripje naar het bijzondere natuurgebied van de Veluwe niet uitblijven. Het leek mij een mooie ervaring om fietsend vanaf je vakantieadresje zelf het park te kunnen bezoeken. Daarnaast vonden we het belangrijk dat de uitvalsbasis, de accommodatie, comfortabel was, maar er ook voor kinderen genoeg te beleven was. Het werd een luxe glampingtent bij BoerenBed bij Hoeve Meijer. Het was een warm welkom bij boer Frits en boerin Jenny en tot onze verbazing – want het is geen vakantieperiode – waren alle tenten bezet door gezinnen die vaker voor deze leuke plek kiezen. Dat beloofde al veel goeds!

BoerenBed: luxe camping met een originele twist

De accommodatie bij BoerenBed: we verwachten ‘standaard safaritenten’ die wij kennen van andere tripjes, maar deze tent was écht anders. Beter. Luxer. Hoewel het wel een basic accommodatie is (geen elektra en koken op een haardvuur), is de tent ruim en van alle gemakken voorzien. De ruime tenten zijn, geheel in het boerderijthema, prachtig ingericht met goede meubels en lekkere bedden. Naast een grote woonkamer zijn er ook twee slaapkamers en een bedstee. Wij hebben nog nooit in zo’n bijzondere tent mogen overnachten. Een eigen wc heb je ook. Voor de privé douche moet je een kleine wandeling maken.

BoerenBed bij Hoeve Meijer

De kinderen zijn we al snel kwijt bij Hoeve Meijer, zij hebben zich bij de andere kinderen aangesloten op de trampoline. En even later crossen de jongens voorbij in één van de vele skelters, terwijl de meiden ‘cavia’s knuffelen’ hebben ontdekt. Terwijl zij genieten van het boerderijleven, kopen wij een lekkere fles wijn in het boerderijwinkeltje van Jenny. Bij aankomst vertelt ze ons dat de winkel 24/7 open is. Je kunt op een krijtbord aangeven wat je hebt gepakt en of je de volgende ochtend vers brood en verse melk wenst. Bij vertrek wordt er afgerekend. Zo hoort het op vakantie. Hun gezelligheid en deze ongedwongen sfeer moeten de reden zijn dat zij de best scorende camping zijn van BoerenBed.


Nationaal Park De Hoge Veluwe met kids: speeltuin Park Paviljoen grote hit

De eerste ochtend bij BoerenBed begint goed met een ontbijtje buiten in de zon en verse eitjes die de kinderen hebben geraapt bij de kippen. We nemen een stevig ontbijt voor wat extra energie voor de fietstocht naar Nationaal Park De Hoge Veluwe. De kinderen hebben hun eigen fiets mee (wij fixen leenfietsen) en na twintig minuten flink doortrappen hebben we de ingang van het park bereikt. Om het park in te mogen moet je entree betalen.

Fietsen op de Veluwe

Kom je niet op de fiets, maar wil je wel graag door Nationaal Park De Hoge Veluwe fietsen? Dat kan! Er staan honderden witte fietsen gratis klaar voor bezoekers. Goed om te weten: er zijn ook genoeg fietsen met kinderstoeltjes en ook (grote) kinderfietsen hebben we zien staan. Dus mocht je toch met de auto besluiten te komen, dan is dit wellicht handige informatie!

We maken een mooie fietstocht en bewonderen de rijkheid van dit bijzondere bos. We komen langs een dicht begroeid bos, maar ook langs wijdse uitzichten met zandduinen. We stoppen halverwege bij een prachtig uitkijkpunt. Maar helaas, the big four van de Veluwe hebben we niet gespot (dit zijn edelhert, wild zwijn, moeflon en de ree). Wel spotten we een andere grote verrassing: Het prachtige Park Paviljoen Hoge Veluwe wat in 2019 is geopend door onze koning. Naast een prachtig terras is er ook een gigantische natuurspeeltuin, inclusief kabelbaan en hoge klauterconstructies. Onze dag kan niet meer stuk!

Fietsen met kinderen door Nationaal Park De Hoge Veluwe.

BoerenBed: koeien melken en pizza-avond om het weekend compleet te maken

Moe maar voldaan van de fietstocht komen we weer aan op de boerderij. De kinderen moeten meteen in actie komen, want boer Frits gaat de koeien uit de wei halen en dan mogen ze de koeien ouderwets met de hand melken. Ze zijn nog niet klaar en ze worden al weer naar het volgende hoogtepunt getrokken: een cavia-vrouwtje is bezig om vier jonkies te baren. Je leest: op de camping vervelen de kinderen zich geen moment.

Pizza-avond bij BoerenBed op De Veluwe.

Elk weekend organiseren Frits en Jenny ook een pizza-avond voor gasten. Tip om je hiervoor in te schrijven! Boerin Jenny zet feestelijk een lange rij picknicktafels neer en boer Frits doet zijn houtoven aan.

Om de beurt mogen gezinnen hun eigen pizza’s beleggen en in de oven doen. Aan het einde van de avond spelen de vaders en kinderen nog een potje slagbal op het grote veld in de avondzon. Ons weekend is compleet en dan hebben we nog een dag chillen voor de boeg!

Leuke activiteiten in de omgeving van Harskamp en Otterlo

Wij bleven weliswaar maar een weekendje, maar deze camping is ook de perfecte uitvalsbasis voor een (mid)week weg. In de omgeving is zoveel te beleven. Ik licht een aantal activiteiten uit. Een aantal zijn ook handige tips mocht het onverhoopt toch niet zonovergoten uitpakken.

  • Ontdek de omgeving met paard en wagen en boek een huifkartocht.
  • Houd je van musea, dan moet je beslist het Kröller Müller museum niet overslaan. Deze ligt in het Nationaal Park en is dus perfect te combineren als je een fietstocht door het park op de planning hebt staan.
  • Breng een bezoekje aan Wageningen. Een volger tipte mij dat je hier hele mooie kringloopwinkels treft.
  • Ook de steden Arnhem, Apeldoorn, Harderwijk en Deventer zijn goed met de auto te bereiken, bijvoorbeeld voor een stadwandeling en borrel.
  • Ga wandelen door het Mosselse Zand: ontdek deze bijzondere zandvlaktes en waan je in een ander deel van de wereld Heb je kinderen? Hier is ook een mooie natuurspeeltuin OERRR van Natuurmonumenten.
  • Bij Otterlo is ook een leuk zwemmeer De Zanding.
  • Ook goed te bereiken met de auto zijn de Apenheul, Burgers’ Zoo, Paleis het Loo en Kinderpretpark Julianatoren.

Kom je ook naar BoerenBed?

Enthousiast geworden door onze ervaring? Bekijk meer over deze leuke glampings.

Meer kidsproof tips van thegreenlist.nl

Photo credits: thegreenlist.nl.

Share

Saskia Sampimon-Versneij

Saskia Sampimon-Versneij

Oprichter van thegreenlist.nl. Haar doel: zoveel mogelijk mensen enthousiast maken voor een duurzamer leven. Sas schreef ook hét duurzame lifestyle boek NIKS NIEUWS.
Saskia Sampimon-Versneij

Saskia Sampimon-Versneij

Oprichter van thegreenlist.nl. Haar doel: zoveel mogelijk mensen enthousiast maken voor een duurzamer leven. Sas schreef ook hét duurzame lifestyle boek NIKS NIEUWS.

gerelateerde artikelen

Heb je een vraag of een leuke duurzame tip?

Neem gerust contact op!

Stuur gerust een e-mail of DM op Instagram.
Via deze kanalen kun je thegreenlist.nl volgen of in contact komen:

Schrijf je in voor de groenere nieuwsbrief

Ontvang meer duurzame inspiratie, groene tips en exclusieve aanbiedingen rechtstreeks in je inbox

VOLG @THEGREENLIST.NL

Dit artikel bevat mogelijk affiliate linkjes. Dit betekent dat thegreenlist.nl een kleine commissie ontvangt als je via deze link iets koopt, meestal is dat tussen de 3% en 10%. Een win-win situatie: jij krijgt een directe link naar mooie duurzame producten én je steunt met je aankoop ons uitzoekwerk – waar we het liefst nog heel lang mee doorgaan. Wij linken alleen naar producten en sites waar we fan van zijn of achter staan.

Schrijf je in voor de groenere nieuwsbrief!

Wil je geen artikelen en nieuwtjes missen van thegreenlist.nl, een kijkje achter de schermen krijgen en altijd op de hoogte blijven van groene voordeeltjes en winacties? Schrijf je dan in voor de maandelijkse nieuwsbrief: