Zoeken
Kwitanties geld verdienen duurzaam idee

Kwitanties: geen ondernemer, toch geld verdienen met duurzaam idee

Wis je dat je niet hóéft te gaan ondernemen als je geld wilt verdienen met je duurzame initiatief? Zeker in de beginfase, als je nog weinig geld verdient of nog niet helemaal zeker van je zaak bent – leuke woordspeling, kun je er ook voor kiezen om het anders te doen. Samen met boekhouder Marcel Huting leggen we uit wat je in dat geval kunt doen. Al van kwitanties gehoord?

Geld verdienen met een duurzaam idee, maar nog niet ondernemen

In samenwerking met Huting Belastingadvies & Administratie

Bij geld verdienen met je eigen idee, denk je al vrij snel aan ondernemen en aan een inschrijving bij de Kamer van Koophandel (KvK). Maar dat hoeft dus niet. Je bent niet verplicht om je als ondernemer in te schrijven bij de Kamer van Koophandel als je geld wilt verdienen met je groene initiatief. Je kunt deze inkomsten ook opvoeren als inkomsten uit overige werkzaamheden (box 1) bij je jaarlijkse belastingaangifte. Je bent dan (nog) geen ondernemer in fiscale zin en je hoeft ook geen inschrijving te hebben bij de KvK. Dit kan een comfortabele tussenfase zijn. Zelf ben ik ook zo begonnen toen ik nog incidenteel geld verdiende met thegreenlist.nl.

Marcel: ‘Dit is zeker een slim idee als je nog niet zeker weet hoe het gaat lopen. Als je hiervoor kiest als freelancer die diensten levert, dan is het goed om te weten dat je dan geen facturen mag sturen aan je opdrachtgevers. Dat mag alleen als je staat ingeschreven bij de KvK.’ Hoe dan wel? ‘Zodra je jouw dienst hebt geleverd, stuur je een verzoek om betaling per mail. Als je betaald hebt gekregen, stuur je de opdrachtgever een kwitantie. Zie dit als een bonnetje, een bewijs van betaling.’

Eerste hulp bij het maken van kwitanties

Kies je voor deze optie, dan is het goed om op de hoogte te zijn van de regels die gelden voor het opstellen van een kwitantie. Ja, daar zijn dus regels voor. Wat moet er op een kwitantie staan?

  • Jouw naam en adresgegevens.
  • De naam en adresgegevens van je opdrachtgever.
  • Omschrijving van de geleverde diensten.
  • Het verschuldigde bedrag.
  • De datum.
  • Kwitantienummer. (De nummering kies je zelf, zolang er maar een sequence in de nummering zit zoals 001, 002, etc.)
  • Wees slim: maak een template (sjabloon) in Word die je steeds kunt tweaken en hergebruiken.
  • Een kwitantie deel je altijd als PDF-bestand en niet als Word-bestand.

Wil je hier meer over weten? Zoek op de site van de Belastingdienst eens op ‘inkomsten uit overig werk’.

Duurzame tip voor kwitanties

Verklein het PDF-bestand voordat je het mailt of opslaat op je server. Hoe kleiner het bestand, hoe minder hard de datacenters moeten werken voor het verzenden en in de cloud opslaan van jouw bestanden. Bovendien heb je zo’n groot bestand nergens voor nodig. Als je geen betaalde versie van Adobe hebt, dan kun je het doen via de website pdf24.org.

Ook een duurzaam idee? Ga aan de slag!

Met deze tips heb je voldoende munitie om van start te gaan met duurzame idee. Wordt het toch serieuzer en besluit je toch voor een inschrijving bij de KvK te gaan? Check dan dit handige artikel met boekhoudtips voor startende ondernemers. Of misschien heb je nu wel behoefte aan meer hulp…

Meer tips en hulp nodig?

Misschien ben je al een tijdje aan het ondernemen, of wellicht staat je initiatief nog in de kinderschoenen. Hoe dan ook, met de gids voor startende ondernemers helpen we je graag op weg met de administratieve kant, zodat jij kunt doen waar jij goed in bent: van jouw idee een succes maken! Want zeg nou zelf, het is toch een lekker idee als de administratieve basis helemaal op orde is. Met behulp van deze gids heb jij alles in handen om de boekhouding van je bedrijf goed in te richten, goeie gewoontes aan te leren en we delen als bonus ook nog hoe je het ondernemen een tikkie bewuster kunt doen. We got you!

Voor 13,50 euro heb je deze lifesaver rechtstreeks in je inbox en zo dus op je tablet of mobiele telefoon! Bestel de gids voor startende ondernemers in onze webshop!

Boekhoudgids voor startende ondernemers en zzp'ers
Marcel Huting boekhouder

Over Marcel Huting

Marcel doet de administratie en boekhouding van uiteenlopende bedrijven en particulieren in heel Nederland. Hij kan je op weg helpen of de gehele boekhouding van je overnemen. Bekijk meer over Huting Belastingadvies & Administratie.

Photo credits hoofdbeeld: Cottonbro (Pexels).

Share

Foto van Saskia Sampimon-Versneij

Saskia Sampimon-Versneij

Oprichter van thegreenlist.nl. Haar doel: zoveel mogelijk mensen enthousiast maken voor een duurzamer leven. Sas schreef ook hét duurzame lifestyle boek NIKS NIEUWS.
Foto van Saskia Sampimon-Versneij

Saskia Sampimon-Versneij

Oprichter van thegreenlist.nl. Haar doel: zoveel mogelijk mensen enthousiast maken voor een duurzamer leven. Sas schreef ook hét duurzame lifestyle boek NIKS NIEUWS.

gerelateerde artikelen

HEB JE EEN TOF IDEE OF ZIN IN MEER GROENERE INSPIRATIE?

Zo kun je thegreenlist.nl volgen of met ons in contact komen:

Schrijf je in voor de groenere nieuwsbrief!

Ontvang meer duurzame inspiratie, groene tips en exclusieve aanbiedingen rechtstreeks in je inbox

VOLG @THEGREENLIST.NL

Dit artikel bevat mogelijk affiliate linkjes. Dit betekent dat thegreenlist.nl een kleine commissie ontvangt als je via deze link iets koopt, meestal is dat tussen de 3% en 10%. Een win-win situatie: jij krijgt een directe link naar mooie duurzame producten én je steunt met je aankoop ons uitzoekwerk – waar we het liefst nog heel lang mee doorgaan. Wij linken alleen naar producten en sites waar we fan van zijn of achter staan.

Schrijf je in voor de groenere nieuwsbrief!

Wil je geen artikelen en nieuwtjes missen van thegreenlist.nl, een kijkje achter de schermen krijgen en altijd op de hoogte blijven van groene voordeeltjes en winacties? Schrijf je dan in voor de maandelijkse nieuwsbrief: