Curry’s! Bij thegreenlist.nl houden we ervan, maar we willen er graag meer mee leren variëren. En dus spiekte Anne in het kookboek De plantaardige Indiase keuken van Hey Groentje voor meer inspiratie. Wat een heerlijk boek! Het staat vol met makkelijke Indiase gerechten. Ideaal voor de drukke doordeweekse dagen! Dit keer maakt ze een vegan recept uit dit kookboek: aloo beans! Een sperziebonen en aardappel curry mét platbrood.
Indiase curry van sperziebonen en aardappel
Een authentiek Indiaas gerecht met sperziebonen en aardappel. Sperziebonen klinken Hollands, zijn ze ook. Maar deze bonen zijn ook in India makkelijk te verkrijgen. Deze droge curry wordt daarom ook vaak bereid in Noord-Indiase huishoudens. Dit gerecht is daar populair omdat het een vrij eenvoudig gerecht is om te maken, je hebt niet veel ingrediënten nodig. Combineer deze vegan curry met chapati (Indiaas platbrood) voor een vullende lunch of avondmaaltijd. Houd je van roti? Dan ben je hier ook gek op denk ik! Vlieg naar de (super)markt voor sperziebonen en ga aan de slag met deze aloo beans met chapati.
Aan de slag met deze makkelijke vegan curry van sperziebonen en aardappel. Zie hoe makkie!
Weinig tijd? Check deze curry van sperziebonen en aardappel!
Keukengerei
- wokpan met deksel
Ingrediënten
- 500 gr sperziebonen
- 250 gr aardappels
- 4 teentjes knoflook
- 3 el zonnebloemolie
- 1 el komijnzaad
- 1 tl kurkuma
- 1,5 tl zout
- 2 tl garam masala
Instructies
Voorbereiding
- Haal de uiteinden van de sperziebonen af en snijd in stukken van ongeveer 1 cm.
- De aardappelen kunnen in blokjes van ongeveer 1,5 bij 1,5 cm worden gesneden (zonder schil) en de knoflookteentjes mag je fijnsnijden.
Afmaken
- Verwarm 3 el zonnebloemolie in een wokpan.
- Voeg 1 el komijnzaad en de fijngesneden knoflook toe.
- Voeg na 1 minuut de aardappelblokjes toe, samen met 1 tl kurkuma.
- Roer alles goed door, zet het vuur op middelhoog en doe een deksel op de pan.
- Laat dit 5 minuten staan en roer af en toe een keer door.
- Voeg de sperziebonen toe, samen met 1,5 tl zout.
- Je kunt hierna de deksel weer op de pan leggen.
- Bak 15 minuten op laag vuur, maar vergeet niet af en toe een keer te roeren.
- Voeg tot slot 2 tl garam masala toe. Bak het geheel tot de aardappelen en bonen gaar zijn.
- Zet vervolgens het vuur uit en serveer.
Sperzibonen curry maar wat erbij? Huisgemaakt platbrood!
Deze vegan curry is ontzettend lekker met chapati, dit is een Indiaas platbrood. Het recept voor dit broodje vind je hier. Voor deze sperziebonen en aardappelcurry en het platbrood heb ik me laten inspireren door het kookboek De plantaardige Indiase keuken van @heygroentje. Dit leuke koppel weet alles van de veganistische Indiase keuken. Ze schrijven er dus kookboeken over, bloggen en vloggen erover en geven workshops. Dit gerecht is een familierecept van Amit. Enjoy!
Meer vegan recepten van thegreenlist.nl
- Eerder maakte Anne: een makkelijke vegan venkelschotel met krieltjes.
- Een heerlijk recept uit het kookboek Vegan met vrienden: vegan pompoen-kerrie quiche.
- Het populaire vegan gerecht van David: vegan rendang met jackfruit volgens Indonesisch recept.
Photo credits: Anne van Twillert.