Privacyverklaring

Laatste update: 31 maart 2021

Inleiding

Ik begrijp dat je privacy erg belangrijk is. Daarom heb ik deze privacyverklaring opgesteld om in detail uit te leggen waarom en hoe ik gegevens verzamel en hoe daarmee omgegaan wordt. Daarnaast vind je hier ook al jouw rechten met betrekking tot jouw gegevens en hoe je gebruik kunt maken van die rechten. Deze privacyverklaring zal soms worden gewijzigd, bijvoorbeeld door wetswijzigingen of omdat thegreenlist.nl zich verder ontwikkelt. Heb je vragen? Stel ze gerust!

Contactgegevens

Je leest op dit moment de privacyverklaring van thegreenlist.nl. Thegreenlist.nl is een platform (blogsite en Instagram-kanaal) waar ik (Saskia) inspiratie bied voor een groener leven in de vorm van blogs, vlogs en allerlei andere vormen van creatieve content. Wat begon als een persoonlijke missie (een jaar geen nieuwe spullen kopen) is uitgegroeid tot een betrokken Instagram-community van mensen die duurzamer willen leven. Er zijn situaties waarin jouw gegevens door thegreenlist.nl verzameld worden. Als jij je niet prettig voelt omtrent het gebruik van je gegevens, neem dat gerust contact op!

Saskia Sampimon-Versneij
http://www.thegreenlist.nl
saskia@thegreenlist.nl
KVK: 82476683
BTW: NL003689668B41

Persoonsgegevens

Als blogger verzamel ik persoonsgegevens. Dit moet je als lezer weten. Hier zal ik uitleggen wat ik met die persoonsgegevens doe. Door thegreenlist.nl te bezoeken aanvaard je de praktijken die worden beschreven in deze privacyverkaring en stem je in met het verzamelen en gebruiken van je persoonsgegevens voor de doeleiden uiteengezet in het beleid hieronder en voor elk ander doel dat redelijkerwijs noodzakelijk is voor het verstrekken of correct beheren van thegreenlist.nl. Als je de praktijken uiteengezet in deze privacyverklaring niet accepteert, dan dien je thegreenlist.nl niet te gebruiken.

Welke persoonsgegevens verzamel ik?

Dit moet je weten als je reageert onder mijn blog-posts

Als je een reactie plaatst onder een blogpost, dan vul je je naam, e-mailadres en eventueel website-url in. Je e-mailadres wordt niet getoond op mijn website, deze zijn wel inzichtelijk voor mij als beheerder. Ik zal het e-mailadres enkel gebruiken om, indien nodig, inhoudelijk te reageren op de reactie die is achtergelaten onder een blogpost. WordPress.com (het platform van mijn blog) gebruikt het e-mailadres voor het beheren van de reacties. Daarnaast onthoudt WordPress.com ook het IP-adres. Dit wordt gebruikt door WordPress.com om spam en dergelijke te voorkomen. Meer weten? Bekijk het privacy-beleid van WordPress.com.

Heb je een reactie geplaatst en wil je deze toch laten verwijderen? Stuur mij dan een e-mail en ik zal ervoor zorgen dat de reactie binnen 30 dagen verwijderd wordt.

Wie heeft toegang tot gegevens?

Ik (Saskia) ben de beheerder van de website en heb als enige toegang tot gegevens. Ik maak gebruik van het platform WordPress.com voor zowel de hosting als het beheer van mijn website. Ik maak gebruik van Gmail voor mailverkeer.

Dit moet je weten over het delen van persoonsgegevens met derden

Ik verstrek natuurlijk geen gegevens aan derden als het niet echt noodzakelijk is. Een enkele keer is het wel noodzakelijk, bijvoorbeeld als je mee hebt gedaan aan een winactie op Instagram. Bekijk de voorwaarden van winacties om te zien hoe ik dat aanpak.

Dit moet je weten over mijn cookies

Een cookie is een klein tekstbestand dat bij het eerste bezoek aan deze website wordt opgeslagen op jouw computer, tablet of smartphone. Voor het goed functioneren van mijn website maakt WordPress.com gebruik van cookies, ik maak geen gebruik van tracking-cookies. Sommige cookies zijn alleen ingesteld voor geregistreerde WordPress.com-gebruikers, terwijl andere zijn ingesteld voor alle bezoekers. WordPress.com streeft ernaar om zo min mogelijk gegevens te verzamelen die nodig zijn om hun diensten te verlenen. Zie de speciale pagina over hun Cookiebeleid.

Dit moet je weten van mijn statistieken

Via WordPress.com en Google Analytics heb ik toegang tot statistieken van mijn website. Ik kan niet zien wie mijn site bezoekt, maar ik kan bijvoorbeeld wel zien hoeveel mensen mijn site bezoeken, uit welk land/regio ze afkomstig zijn op welke artikelen en linkjes er worden geklikt. Ook kan ik zien hoe je op mijn site terecht bent gekomen (bijvoorbeeld via Instagram, Google of via een andere externe link). Op Instagram heb ik toegang tot de statistieken van mijn Instagram-account, zoals aantal weergaven, bereik, likes, engagement en ook hier geaggregeerde data van bezoerkers. Als ik samenwerk met merken dan deel ik de resultaten van mijn campagnes in geaggregeerde vorm, zoals website visits en prestaties van Instagram-content.

Dit moet je weten als je meewerkt aan een blogpost, bijvoorbeeld als gastblogger

Zoveel mogelijk kennis delen over duurzaamheid en zo andere mensen inspireren om ook groene stapjes te maken, dat is mijn doel! Het komt regelmatig voor dat ik kringloopzusters, ecomeiden of groene ondernemers een podium geef in een blogpost op mijn site. Dit kan verschillende vormen hebben (denk aan het schrijven van een gastblog, een interview dat ik afneem of het delen van een duurzame tip of een aanbeveling om iemand te gaan volgen op Instagram). Ik zal nooit iets publiceren zonder je toestemming en als ik een tip van je opvoer, zal ik het ook vooraf aan je laten weten. Ook voor het gebruk van foto’s, zal ik vooraf afstemming zoeken omdat ik het belangrijk vind het portret- en auteursrecht te waarborgen. Bekijk hiervoor ook mijn disclaimer. Wel kan het zo zijn dat ik door dit soort samenwerkingen persoonsgegevens van je ontvang, zoals je e-mailadres en telefoonnummer. Ik zal deze persoonsgegevens alleen gebruiken voor het doel waarvoor het bedoeld is. Je hebt altijd het recht om een publicatie waaraan jij hebt meegewerkt in te zien, aan te passen of te wissen.

Dit moet je weten over linkjes naar derden in blogposts

Mijn blogposts en Instagram-content bevatten regelmatig externe links naar websites of apps buiten het domein van thegreenlist.nl. Ook gebruik ik apps voor het managen van mijn Instagram-account zoals lotingwebsites bij winacties. Houd er rekening mee dat ik geen controle heb over de inhoud op die websites of in die apps. Daarom ben ik niet verantwoordelijk voor de praktijken en inhoud door of op die websites en apps. Raadpleeg het privacybeleid van die websites en apps van derden voor meer informatie over gegevensgebruik.

Regelmatig communiceer ik ook kortingscodes op Instagram en in blogposts. Met deze codes kun je producten en diensten (tijdelijk) met korting kopen in de webshop van een merk. Soms ontvang ik ook een kleine vergoeding wanneer één van mijn kortingscodes worden gebruikt. Ik gebruik deze inkomsten voor het onderhouden van mijn site zoals het hosten van de website.

Sociale Media

Onder elke blogpost zie je knoppen om inhoud te delen via sociale media zoals Facebook en Twitter. Deze knoppen zijn mogelijk door de code die afkomstig is van die partijen zelf. Deze code plaatst onder meer een cookie. Je kunt meer lezen in de privacystatements van bijvoorbeeld Facebook en Twitter.

Op het Instagram-kanaal @thegreenlist.nl organiseer ik regelmatig winacties en closet sales. Bekijk de voorwaarden voor winacties.Voor winacties en closet sales kan het zijn dat ik een e-mailadres of NAW-gegevens nodig heb voor de afhandeling. Als ik een pakketje zelf opstuur, dan zal ik de NAW-gegevens alleen gebruiken voor dit doel: het kunnen opsturen van een pakketje. De verzending doe ik altijd via de PostNL-app. In de praktijk komt het vaker voor dat het merk of het PR-bureau zelf de afhandeling van de prijs verzorgt. Zij doen dan de afhandeling en verzending. Dit kan op twee manieren afgehandeld worden. Optie 1 (meest voorkomend): ik geef het Instagram-kanaal van een winnaar door aan het merk/PR-bureau, zij nemen vervolgens contact op met de winaar via een DM op Instagram. Optie 2: ik ontvang de NAW-gegevens en e-mailadres en geef dit door aan het merk/PR-bureau. Thegreenlist.nl is niet aansprakelijk voor de wijze waarop merken/PR-bureaus omgaan met (persoons)gegevens. Lees hiervoor de privacyverklaring van het betreffende merk/PR-bureau.

Opslag

Jouw gegevens worden worden voor langere tijd bewaard door thegreenlist.nl, maar nooit langer dan nodig voor het uitvoeren van activiteiten, tenzij ik op grond van een wettelijke regeling je gegevens langer moeten bewaren.

Ik streef ernaar om je persoonlijke gegevens waar mogelijk te beschermen. Houd er echter rekening mee dat er zeer weinig voorbeelden zijn van 100% veilige manieren van gegevensoverdracht of opslag op internet. Aangezien thegreenlist.nl voor sommige diensten samenwerkt met derde partijen kan ik geen 100% veiligheid garanderen. Uiteraard doe ik hier wel mijn uiterste best voor.

Rechten bezoekers

De privacywetgeving brengt verschillende rechten met zich mee voor jullie als lezers van mijn blog.

Inzage, rectificatie of wissen

Je hebt recht op inzage van de gegevens die ik van je verzamel. Je mag mij vragen om ze te corrigeren of om ze te wissen. Ik ben verplicht om dat te doen als je ernaar vraagt.

Bezwaar maken tegen verwerking

Je mag bezwaar maken tegen het verwerken van je persoonsgegevens.

Recht op intrekken toestemming

Als je eerder toestemming hebt gegeven om je persoonsgegevens te gebruiken, kun je die toestemming alsnog intrekken zonder opgave van redenen.

Je kunt een verzoek tot inzage, correctie of verwijdering van je persoonsgegevens of verzoek tot intrekking van je toestemming of bezwaar op de verwerking van jouw persoonsgegevens mailen. Om er zeker van te zijn dat het verzoek tot inzage door jou is gedaan, vragen ik jou een kopie van je identiteitsbewijs met het verzoek mee te sturen. Maak in deze kopie je pasfoto, MRZ (machine readable zone, de strook met nummers onderaan het paspoort), paspoortnummer en Burgerservicenummer (BSN) zwart. Dit ter bescherming van je privacy. Ik reageer zo snel mogelijk, maar uiterlijk binnen dertig dagen, op jouw verzoek.

Klagen bij Autoriteit Persoonsgegevens

Mocht het verwerken van de persoonsgegevens volgens jou niet op de juiste manier gaan, dan kun je altijd een klacht indienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens. Ik hoop natuurlijk dat je mij dan eerst benadert zodat ik kan kijken of we dit samen op kunnen lossen.

Plichten

Thegreenlist.nl behoudt zich het recht de gegevens te openbaren waneer dit wettelijk is vereist dan wel wanneer thegreenlist.nl dit gerechtvaardigd acht om te voldoen aan een juridisch verzoek/proces of om de rechten, eigendom of veiligheid van thegreenlist.nl te beschermen. Daarbij trachten wij altijd jouw recht op privacy zoveel mogelijk te respecten.

Wijzigingen in mijn privacyverklaring

Omdat thegreenlist.nl groeit als bedrijf en wetgeving soms wijzigt, kan ik de privacyverklaring af en toe bijwerken. Alle updates in de privacyverklaring worden op deze pagina getoond met de datum vermeld van de laatste update. Wijzigingen in de privacyverklaring zijn onmiddellijk van kracht, dus controleer deze pagina regelmatig.

Vragen? Neem gerust contact met me op!

Neem gerust even contact op als je vragen hebt over deze privacyverklaring of zaken rondom privacy van jouw gegevens.

Vriendelijke groet,

Saskia Sampimon-Versneij
saskia@thegreenlist.nl