Winacties, partnerships & affiliate marketing

Op deze pagina vertel ik je meer over de vormen van samenwerkingen die je kunt aantreffen op mijn blogsite en mijn Instagram-pagina. Ik ga regelmatig samenwerkingen aan met groene merken waar ik al fan van ben of die mij helpen om mijn beoogde groene lifestyle te versnellen.

Voorwaarden winacties op Instagram

Leuk dat je meedoet aan een winactie op mijn Instagram-pagina @thegreenlist.nl. Aan winacties zijn voorwaarden verbonden in lijn met het reglement van Instagram (Facebook). 

 • Een winactie wordt aangekondigd in een Instagram-post op de tijdlijn van @thegreenlist.nl. In de caption (tekst) wordt altijd gecommuniceerd wat een deelnemer moet doen om kans te maken, wat de waarde is van het te winnen product en tot wanneer deelname mogelijk is.
 • Doorgaans lopen mijn winacties vijf tot zes dagen. Reacties na de gecommuniceerde deadline worden niet meegenomen.
 • Het taggen van vrienden/vriendinnen en het delen van mijn winacties (bijvoorbeeld in Stories) wordt gewaardeerd, maar is geen voorwaarde.
 • Winacties gaan alleen via Instagram.
 • Instagram is niet betrokken bij mijn winacties.
 • Alleen verzending binnen NL & BE, tenzij anders wordt vermeld in de post.
 • Deelname vanaf 18 jaar, tenzij anders wordt vermeld in de post.
 • Deelnemer kan 1x meedoen (per winactie).
 • De winnaar wordt bekendgemaakt in een Story van @thegreenlist.nl. Vaak stuur ik daarna de winnaar een felicitatie-DM op Instagram.
 • De afhandeling van de prijs gaat via het merk of PR-bureau die de prijs ter beschikking stelt. In mijn privacyvoorwaarden (onder kop social media) leg ik uit hoe dit gaat en hoe er wordt omgegaan met je persoonsgegevens zoals e-mailadres en huisadres.
 • Er kan worden geloot met behulp van lotingwebsites, zoals naamloten.nl, random comment picker, namepicker.nl, etc.
 • Thegreenlist.nl behoudt zich het recht voor deelnemers uit te sluiten in geval de voorwaarden niet worden gevolgd.
 • Thegreenlist.nl is is niet aansprakelijk voor vermissing, beschadiging of vertraging bij het verzenden van de prijs.
 • Thegreenlist.nl is niet aansprakelijk voor nalatigheid van het PR-bureau of de fabrikant bij het verzenden van de prijs.
 • De inhoud van de winactie, de prijs, de loting of prijsuitreiking staan niet open voor discussie.
 • Mocht er iets niet naar wens zijn gegaan kun je altijd contact opnemen. Misschien kan ik nog iets betekenen of ervan leren. Stuur mij gerust een e-mail.

Betaalde samenwerkingen met groene merken

Naast winacties ga ik ook weleens (betaalde) samenwerkingen en barterdeals aan met duurzame merken die hetzelfde doel nastreven. Bij een betaalde samenwerking heb ik betaald gekregen voor het reviewen van producten, bijvoorbeeld het schrijven van een blogpost en/of het creëren van Instagram-content voor het merk. (Een winactie kan ook een onderdeel zijn van een betaalde samenwerking.) Bij een barterdeal heb ik geen financiële vergoeding ontvangen, maar wel bijvoorbeeld iets gekregen. Ik ben altijd kritisch en kies bewust alleen voor samenwerkingen met merken die passen bij mijn beoogde groene lifestyle, bijvoorbeeld omdat ik al fan ben of omdat ze mij verder helpen te vergroenen. Ik vind het belangrijk om hier transparant over te zijn. Hoe weet je of het om een samenwerking gaat?

 • Op mijn blogpagina plaats ik bovenaan het artikel (onder de kop) altijd een standaardregel: In samenwerking met…
 • Op mijn Instagram-pagina @thegreenlist.nl kun je een betaalde samenwerking of barterdeal herkennen aan één of meer van de volgende punten:
  • Ik plaats een zakelijke tag bovenaan de post/in een story. Je ziet dan bovenaan de post staan ‘Betaald partnership met..’
  • Ik plaats altijd #collab.
  • Ik noem in de copy: dit is een betaalde samenwerking met… / ik heb deze producten gekregen van…

Kortingscodes & affiliate marketing

Regelmatig communiceer ik ook kortingscodes op Instagram en in blogposts. Met deze codes kun je groene producten en diensten (tijdelijk) met korting kopen in de webshop van een merk. Soms ontvang ik ook een kleine vergoeding wanneer één van mijn kortingscodes worden gebruikt. Ik gebruik deze inkomsten voor het onderhouden van mijn site zoals het hosten van de website.

Sommige artikelen op thegreenlst.nl bevatten affiliate linkjes. Dit betekent dat ik een kleine commissie ontvang als je via mijn link iets koopt. Je betaalt hierdoor niet meer dan normaal: de commissie – meestal tussen de 3% en 10% – gaat gewoon van de normale prijs af. Een win-win situatie dus: jij als consument krijgt een directe link naar mooie duurzame producten én je steunt met je aankoop thegreenlist.nl. Ook hier geldt: ik link uiteraard alleen naar producten en sites waar ik fan van ben en naar producten waar ik positieve ervaringen mee heb of op mijn verlanglijstje heb staan.

Thegreenlist.nl is niet aansprakelijk voor de inhoud van die sites en/of de wijze waarop die sites omgaan met (persoons)gegevens. Lees hiervoor de privacyverklaring van de site die je bezoekt. Meer over mijn privacyvoorwaarden vind je overigens hier.

Heb je naar aanleiding van bovenstaande vragen? Stuur mij dan gerust een e-mail.

Veel plezier met het volgen van mijn zoektocht naar een groener leven en meedoen aan leuke winacties.

Hieronder deel ik een aantal voorbeelden van betaalde samenwerkingen op Instagram: